A fost semnat protocolul de colaborare între USV și Spitalul Județean. Gheorghe Flutur: ”Așteptăm de la ministerele educației și sănătății avizele pentru transformarea spitalului județean în spital clinic”

Astăzi la Consiliul Județean Suceava a fost semnat protocolul de colaborare între Universitatea Ștefan cel Mare și Spitalul Județean de Urgență.

”Din acest moment așteptăm de la ministerele educației și sănătății avizele pentru transformarea spitalului județean în spital clinic și asta este posibil pentru că mai multe cadre medicale au și catedră universitară, iar de anul acesta avem la Suceava și facultate de medicină.

Personal îmi văd un vis împlinit pentru că, încă din 2010, de când am preluat în coordonare spitalul, am cerut ca acesta să fie transformat în spital clinic.

În acești ani s-au investit peste 80 milioane de euro în spital, acesta având peste 29 de secții total modernizate și 5 compartimente și avem proiecte ce urmează la finanțare de încă 170 milioane de euro. De aici sigur va câștiga pacientul prin îmbunătățirea actului medical și prin dezvoltarea de specializări complexe”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *