A furat mașina surorii, a pornit băut și fără permis cu doi minori în automobil, a fost surprins de polițiști la Siminicea și a încercat fără succes să schimbe locul la volan cu un amic

Joi seară, pe la orele 17.20, echipajul format din polițiști ai Poliției Orașului Salcea, respectiv Postului de Poliție Dumbrăveni, fiind în exercitarea atribuțiunilor de serviciu  pe DJ208B, pe raza localității Siminicea, a depistat în trafic autoturismul marca VW Golf care se deplasa dinspre Hănțești către centrul Siminicea, al cărui conducător auto nu purta centura de siguranță.

S-a procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire, prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei, la care conducătorul auto nu s-a conformat la primul semnal, acesta oprind după circa 100 de metri.

Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului și au oprit în dreptul vehiculului, moment în care au observat cum persoana care se afla la volanul autoturismului s-a mutat pe locul din dreapta. Când a oprit, din partea dreaptă au coborât doi tineri, un băiat și o fată, pasageri ai autoturismului.

Polițiștii au identificat persoana care a condus autoturismul, care era vizibil agitată, ca fiind Viorel G., de 20 ani, localnic, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul s-a stabilit că este proprietatea surorii sale, acesta neavând cunoștință că vehiculul a fost luat de fratele său.

Pe locul din dreapta față al vehiculului a fost legitimată o minoră de 14 ani, din comuna Stolniceni, județul Iași, iar de pe locul din spate al autoturismului a coborât un băiat  de 13 ani, localnic.

Întrucât conducătorul auto Viorel G. emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aer expirat.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: „furt în scop de folosință”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *