A început sezonul estival pentru hoții din Suceava. Lumea pleacă în concedii, ei s-au apucat de treabă

Într-o singură zi, polițiștii suceveni au primit reclamații despre nu mai puțin de 4 cazuri de furt ori tentative de furt. Vestea bună este că o parte dintre locațiile care atrag mai des atenția hoților sunt deja dotate cu sisteme de alarmă. Este vorba despre magazinele de cartier. Nu același lucru se poate vorbi despre unele supermarketuri cu pretenții din care hoții nu au ieșit cu mâna goală.

Potrivit IPJ Suceava, pe data de 12 iunie a.c.,  ora 03.10, Secţia de Poliţie Burdujeni a fost sesizată direct despre faptul că persoane necunoscute a forţat uşa de acces în societatea SC Double M Bucovina SRL, de pe strada Păcii, în zona Școlii nr.11 din cartierul Burdujeni. 

Înainte de ora 03.00, persoane necunoscute au forţat uşa de termopan care face accesul în societate cu intenţia de a sustrage bunuri. Având în vedere faptul că magazinul este dotat cu camere de supraveghere şi sistem de alarmă conectat la dispeceratul RPG, în momentul când Firma este prevăzută cu camere de supraveghere şi sistem de alarmare conectat la dispeceratul RPG. S-a întocmit dosar penal privind tentativă la infracţiunea de „furt calificat”, prejudiciul fiind de 1.000 lei.

În aceeași noapte, pe la ora  04.26, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată direct despre faptul că la ora 04.20 persoane necunoscute au încercat să pătrundă în incinta magazinului SC Best S.R.L., situat în municipiul Suceava, pe strada Bistriţei din cartierul Obcine. A fost vorba despre patru persoane necunoscute de sex bărbătesc care au încercat să pătrundă în interiorul magazinului, însă datorită sistemului de alarmă, aceştia au părăsit imediat perimetrul, fără a fi creat vreun prejudiciu. Cu ocazia efectuării cercetării locului faptei, nu au fost identificate urme vizibile de forţare la uşa de acces din unitatea alimentară. Și în acest caz s-a întocmit dosar penal privind „tentativă la infracţiunea furt calificat”.

Tot la primele ore ale dimineații de 12 iunie a.c., pe la 03.45, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată direct de către un lucrător din cadrul firmei de pază Ekipa, despre faptul că la ora 03.40, persoane necunoscute au pătruns prin forţarea uşii de acces în incinta supermarketului “Profi” din municipiul Suceava, strada Slătioarei, din cartierul Obcine, de unde au sustras mai multe pachete de ţigări.

S-a stabilit că în jurul orei 03.40, o persoană necunoscută de sex bărbătesc a pătruns în interiorul magazinului, de unde a sustras mai multe pachete de ţigări, depozitate pe un raft situat în apropierea caselor de marcat, prejudiciul fiind în valoare de 300 lei.

Autorul a pătruns în incinta magazinului prin forţarea uşii de evacuare în caz de incendiu.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „furt calificat”.

 

Câteva ore mai târziu, tot în ziua de 12 iunie a.c., pe la 08:43, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată despre faptul că persoane neidentificate au spart o casă de pe strada Ștefan cel Mare din oraș.

Ușa de acces în locuința aparținând unui bărbat în vârstă de 73 ani era întredeschisă, iar sistemul de închidere al acesteia era asigurat, ușa prezentând urme de forțare.

În fiecare cameră din interiorul locuinței erau urme de răscolire, lucrurile fiind răvășite.

La fața locului se afla vecina persoanei vătămate, care a precizat faptul că  proprietarul imobilului este plecat în străinătate împreună cu soția din luna mai 2019, iar la plecare el a rugat-o să vină periodic la locuința lui pentru a avea grijă de flori.

Din discuțiile purtate, din locuință a fost furat un calculator, alte bunuri sustrase urmând a fi stabilite de către proprietar la întoarcerea în țară.

Și în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *