A încetat din viață doctorul Cristian Irimie. Avea 67 de ani și a pierdut după ani de luptă, războiul cu cancerul

În această dimineață, în jurul orei 9.00, s-a stins din viață doctorul Cristian Irimie, pierzând lupta finală cu o boală necruțătoare. A împlinit anul acesta vârsta de  67 de ani pensionându-se din calitatea de șef al secției Obstetrică – Ginecologie a Spitalului județean de urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. De mai mulți ani era bolnav de cancer, și-a asumat afecțiunea, s-a tratat, s-a operat, a făcut cât de mult s-a putut într-o viață de om pentru comunitate.  A fost activ până în ultimele zile ale vieții sale

Acum doi ani și aproape jumătate, colegii de la ”Monitorul de Suceava” îl intervievau cu prilejul ieșirii la pensie, chiar în ziua de 1 Mai, Ziua Muncii.

Doctorul Cristian Irimie și-a început cariera ca medic stagiar la Spitalul Județean Suceava în anul 1978. După 3 ani de stagiatură a fost medic  în comuna dumbrăveni, fiind tot angajat al Spitalului Județean. A revenit în Spital în anul 1985. A fost director al celei importante unități spitalicești din județul nostru în intervalele 1992 – 1994 și 2005 – 2006. A fost director al Direcției de Sănătate Publică între anii 2001 și 2005.

Pentru județul Suceava, poate cea mai importantă perioadă a carierei sale a fost cea în care a îndeplinit funcția de  secretar de stat în Ministerul Sănătății, între anii 2009 – 2012, atunci când, prin eforturile sale neobosite, deși era încă de pe atunci bolnav, s-a pus bazele modernizării Spitalului Județean ”Sfântul Ioan cel Nou” din municipiul reședință de județ.

Revenit la Suceava, a preluat funcția de șef de secție Obstetrică – Ginecologie din spitalul județean, sute, poate mii de părinți, mămici și tătici fiindu-i de-a luncul celor peste 39 de ani de carieră recunoscători pentru că prin mâinile sale au trecut, la intrarea în lume, pruncii lor.  

În ultimii ani ai vieții a deținut și funcția de consilier județean, fiind ales în această calitate la alegerile locale din 2016.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *