Mopan Suceava
Actualitate

A murit profesorul universitar Florian Bratu. Pe 15 decembrie 2019 împlinise 72 de ani

Astăzi a încetat din viață profesorul universitar Florian Bratu, fost prorector al Universității Ștefan cel Mare din Suceava, profesor de limbă și literatură franceză la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării.

Anunțul a fost făcut de colegul său de la USV, profesor universitar doctor Victor Andrei Cărcăle, care în postarea  sa de pe facebook a transmis un mesaj emoționant, pe care îl redăm în cele ce urmează:

”Un Apus si, sunt convins, un Nou Rasarit!

A plecat dintre noi un coleg si un prieten adevarat, prof. dr. Florian Bratu! Generatii de studenti( preda la Suceava din anii ’70) l-au apreciat si ii datoreaza franceza de exceptie pe care o stapanea fara cusur!

Redau un fragment pe care il scriati cu ceva timp in urma:

„Spune-mi cum vezi lumea ca să-ţi spun cine eşti, unde a vedea înseamnă a o privi, a o judeca, a o asimila, a o iubi sau a o dispreţui când nu o înţelegi, a o goni ca un vis urât când te face sclav, când îţi răstoarnă proporţiile, când îţi distruge armonia la care ai aspirat şi-ai visat să durezi prin ea. Aceasta ar fi formula care ar rezuma poziţia transmisă de dascălii mei despre rostirea îndrăgostită de Adevăr.”

Sincer, imi pare tare, tare rau! Drum bun domnule profesor! Bunul Dumnezeu sa va aiba in paza Sa!”

Profesorul universitar Florian Bratu împlinise pe data de 15 decembrie 2019 vârsta de 72 de ani (15 decembrie 1947- 02 ianuarie 2020). Dumnezeu să îl odihnească în pace, condoleanțe familiei!

Please follow and like us:

One thought on “A murit profesorul universitar Florian Bratu. Pe 15 decembrie 2019 împlinise 72 de ani

  • Virginia Blaga

    Dumnezeu să-l ierte! Vraiment, franceză fără cusur. I-am fost studentă și, deși nu am excelat la franceză, îmi este vie amintirea domniei sale. Un profesor distins, autoritar, profesionist (am absolvit în anul 2000). Dumnezeu să-l odihnească! Nădăjduiesc ca USV să se poată mândri cu dascăli de un nivel comparabil.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *