A plecat dintre noi un remarcabil intelectual bucovinean, profesorul Petru Bejinariu. Luna viitoare ar fi împlinit 89 de ani

Mălina Anițoaei,  secretarul  general  al Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina anunță o veste tristă pentru comunitatea intelectuală din Rădăuți și nu numai.

Profesorul Petru Bejinariu, reputat membru al Societății pentru Cultura și Literatura Româna în Bucovina, a plecat dintre noi astăzi, lăsând un gol în spațiul nostru cultural.

Petru Bejinariu s-a născut la 19.VI.1932 în Ciomârtan, com. Zamostea, jud. Suceava.

A absolvit Școala Pedagogică din Șendriceni (1953), Institutul Pedagogic Iași ( 1953- 1955), Facultatea de Biologie-Geografie de la Universitatea ” Babeș-Bolyai” din Cluj- Napoca ( 1957-1960). A fost profesor la Colegiul Tehnic Rădăuți ( 1968-1978) și la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi”: ( 1976-1996).

A fost cercetător științific asociat la Institutul „Bucovina” al Academiei Române ( 1992 2004). A fost rectorul Universității populare din cadrul Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina .A semnat în Analele Bucovinei, Revista de Pedagogie, Tribuna învățământului, Codrul Cosminului, Plai românesc, Crai nou, Monitorul de Suceava, Moldova literară. Se numără printre Cetățenii de Onoare ai municipiului Rădăuți.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 29 mai, ora 13.00.

Dumnezeu să îl odihnească în pace! (Text și foto preluate: Mălina Anițoaei, facebook)

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *