A vrut să își învețe fiul 16 ani să conducă mașina, în miez de noapte, prin Todirești. Și tatăl și fiul s-au ales cu dosare penale

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un părinte a decis să-l învețe pe fiul său tainele conducerii unui autoturism, pe drumurile întortocheate din Todirești.

Potrivit polițiștilor în noaptea de 17.11.2019 pe la orele 01.30, polițiștii S.P.R. 5 Dărmănești au oprit pentru control autoturismul marca Seat cu numărul de înmatriculare provizoriu, care se deplasa sinuos pe DC public neclasificat din satul Todirești, la ieșirea din localitatea Părhăuți spre localitatea Costâna.

 Procedându-se la legitimarea conducătorului auto s-a stabilit faptul că acesta are vârsta de 16 ani este din comuna Bălăceana și nu posedă permis de conducere.

Verificându-se documentele autoturismului s-a constatat faptul că valabilitatea autorizației de circulație provizorii este expirată din data de 14.11.2019.

În autoturismul susmenționat a fost identificat ca pasager pe locul din dreapta față un bărbat de 54 de ani, tatăl conducătorului auto.

Din declarațiile celor doi a rezultat faptul că cel din urmă, deși cunoștea faptul că fiul său nu deține permis de conducere i-a încredințat auto pentru a-l conduce.

 S-a întocmit dosar penal sub  aspectul  comiterii  infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, ale cărui plăcuțe de înmatriculare au fost retrase” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere prin încredințarea vehiculului unei persoane despre se știe că nu deține permis de conducere”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *