A XXVI-a ediție a Festivalului – Concurs Național de Literatură ”Rezonanțe Udeștene”, mâine și poimâine, la Suceava și Udești

În zilele de 29 și 30 iunie, la Suceava și Udești, se va desfășura cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului – Concurs Național de Literatură ”Rezonanțe Udeștene”. Conceput inițial ca un omagiu adus personalităților literare Magda Isanos și Eusebiu Camilar, festivalul a adăugat în timp pe frontispiciu alți doi fii ai Udeștiului, remarcabile personalități culturale: Constantin Ștefuriuc și Mircea Motrici.

Miercuri, 29 iulie, la Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera”, la ora 10.00 la fi deschiderea oficială, urmată de prezentări de carte: Daniel Corbu – ”Purtătorul de tăcere” – 33 de poeme salvatoare; Mircea Aanei – ”Mama fetiței din flori” – roman; Dan Perșa – ”Onirica, Bestiarro, Călătorie în iad și în rai și-n oraș”; Ioan Manole – ”Câmpiile de piatră ale morții”.

Joi, 30 iunie, la Primăria Udești invitații vor fi primiți începând cu ora 9.00. La ora 10.00 la Biserica Sf. Dumitru din Udești va fi oficiată o slujbă de comemorare a personalităților udeștene. La ora12.00, la Casa Memorială ”Eusebiu Camilar” va avea loc decernarea premiilor ediției din acest an pentru cele trei categorii de concurs: poezie, proză scurtă, reportaj urmată de un recital al poeților invitați, lansări de carte, recital al laureaților.

Va urma un scurt program artistic la Căminul Cultural din Udești, urmat de o vizită la Casa Muzeu ”Mircea Motrici” unde va avea loc prezentarea cărții ”Mircea Motrici – Portretul robot al corespondentului local de radio” precum și a unei cărți de poezie semnată de Brândușa Bîrsan.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.