Absolut normal! Suceava o fi sau nu oraș, dar sucevenii sunt sau nu orășeni?

Prezentăm o imagine relevantă, făcută cu smartul acum câteva minute, în părculețul loc de joacă dintre blocuri, din spatele marketului Albina. Pe vremuri erau acolo și niște mese de tenis, din beton, după buget. Acestea au fost extirpate pentru a se construi niște alei și pentru a se amplasa mai multe bănci, spre relaxarea trecătorilor, părinților, oamenilor în vârstă din preajmă dar, mai ales, pe timp de noapte, a odihniților de peste ziuă, care își încep recitalul cam pe la ora 23.00 și îl termină pe la ora 5.00 dimineață, când se întorc pescărușii și ciorile de la depozitul ecologic din Vorniceni – Moara.

La doar câțiva zeci de metri, chiar pe mica esplanadă din fața market-ului Albina, echipa concurentă a insomniacilor are mai mult timp la dispoziție, răgând chiar până la ora 6 dimineața, când se trezesc guguștiucii. Oamenii de rând din cartierul George Enescu, au la dispoziție maxim 30  de minute să doarmă, să se trezească, să spele pe dinți și pe față, să se bărbierească, după caz, să facă un duș, să se echipeze civilizat și să meargă la muncă.

Ce rămâne pe lângă băncile instalate de municipalitate? Sticle, pet-uri, cutii de bere, ambalaje golite de alimente fast, chiar și ceva răhăței de câine. Vorba părintelui: Doamne Ajută!

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *