Actualitate

Absolvent al Colegiului Silvic Câmpulung Moldovenesc, eliminat din BAC-ul de toamnă, pentru tentativă de fraudă

Astăzi s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea august 2023.

IȘJ a anunțat că la proba obligatorie a profilului din cadrul examenului național de Bacalaureat din sesiunea august 2023 în județul Suceava au fost prezenți 456 candidați (360 la matematică, respectiv 96 la istorie), dintr-un total de 584 candidați înscriși pentru a susține proba (468 la matematică, respectiv 116 la istorie).

127 candidaţi au fost absenți (107 la matematică, respectiv 20 la istorie).

Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat 1 candidat de la Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, la disciplina matematică, în centrul de examen de la Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Conform calendarului, proba la alegere a profilului și a specializării se va desfășura vineri, 18 august.

Ieri,  la prima probă scrisă a Examenului Național de Bacalaureat din sesiunea august 2023 (Limba și literatura română) au fost prezenți 382 candidați, dintr-un total de 474 candidați înscriși pentru a susține proba.

92 candidați au fost absenți. Niciun candidat nu a fost eliminat.

Conform procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, a fost aprobată o solicitare de desfășurare a examenului în condiții speciale, acordându-se prelungirea timpului de lucru cu maximum 2 ore pentru un candidat.

 Primele rezultate vor fi afișate în data de 25 august, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 29 august. În conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor – GDPR, afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Inspectoratul Școlar Județean Suceava reamintește că, începând cu această sesiune a examenului național de bacalaureat, Ministerul Educației a generalizat evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaților. Pentru evaluarea digitalizată se folosesc scanere distribuite și instalate în fiecare centru de examen.

Lucrările sunt scanate în sala de examen, la sfârșitul probei scrise, în prezența candidatului, fiind încărcate pe platforma de evaluare de către profesorii asistenți. Secretizarea lucrării se face automat, în momentul încărcării, nemaifiind necesar a fi făcută de către candidați/profesorii asistenți. Ulterior, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu, prin intermediul platformei, către doi evaluatori aflați în alt județ decât județul din care provin candidații.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *