Mopan Suceava
Actualitate

Acareturile unei gospodării din Volovăț distruse într-un incendiu pornit de la un bec uitat aprins în șură

Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuțî, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Volovăț, au intervenit astă noapte, după ora 23.20 cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Volovăț.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat o construcție anexă, corp comun, cu pericol de propagare la restul gospodăriei și la două locuințe aflate în imediata apropiere Incendiul a fost lichidat la ora 2:00.

Au ars șura, grajdul și un garaj, corp comun, pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Au mai ars circa o tona de fân, șase metri cubi lemn de foc și altele. S-au degradat 40 mp din acoperișul unei bucătării de vară și un perete lateral al acestei construcții

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de instalația electrică de iluminat lăsată sub tensiune (un bec lăsat aprins în șură). Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit și bucătăria de vară ale proprietarului afectat, cât și cele două locuințe învecinate, cu bunurile aferente.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *