Acceleratul Timișoara – Iași a sucombat la Gura Humorului

Locomotiva s-a defectat iar cei peste o sută de călători îngheață de frig în vagoane în așteptarea unei locomotive funcționale de la depoul din Suceava

Trenul Interregio Timișoara Iași, care trebuia să ajungă la Suceava la ora 19.58 a rămas blocat înainte de a intra în gara din Gura Humorului pentru că locomotiva ce îl tracta s-a defectat pe la ora 18.40. Mecanicii au încercat câteva manevre de resuscitare a acesteia, fără succes. Ca atare, s-a luat decizia ca cele 5 vagoane ale trenului în care se află peste 100 de călători să fie tractate provizoriu pe o linie laterală din triajul gării Gura Humorului, unde vor aștepta o locomotivă ce va fi trimisă din depoul de la Suceava.

Călătorii așteaptă în frig, temperatura din vagoane fiind apropiată de cea de afară, minus 5 grade Celsius. Dovadă micile troiene de zăpadă de pe pardoseala vagoanelor ce s-au acumulat. Acum câteva minute, s-au terminat și bateriile care alimentau becurile din vagoane astfel încât călătorii au rămas în beznă totală. ”Așa experiență n-am mai trăit veci!”, transmite unul dintre călătorii blocați în triajul de la Humor.

Este o a doua situație de acest fel în județul Suceava, în ultimele zile. La sfârșitul săptămânii trecute, automotorul Desiro   Suceava – Putna s-a stricat înainte de a pleca din Gara Burdujeni. Culmea este că, același călător care ne-a contactat, a fost pasager și în trenul de Putna de vineri seară, dârdâind de frig și cu acel prilej.

În așteptarea locomotivei de la Suceava, pasagerii din cele cinci vagoane nu au altă variantă decât să își accepte destinul, pe întuneric.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.