Evenimente

Accident de muncă la o firmă de construcții metalice din Salcea. Un bărbat și-a zdrobit mâna într-un utilaj de profilat tablă

Vineri după amiază, la orele 15:00, polițiștii Poliției Orașului Salcea au fost sesizați despre faptul că la Spitalul Județean Suceava – secția U.P.U., a fost adus un bărbat  de 53 de ani, din comuna Moara, care a suferit un accident de muncă la o societate comercială din Salcea, unde este angajat.

 Firma are ca obiect de activitate „fabricarea de construcții metalice și componente ale structurilor metalice”.

În ziua respectivă, pe la orele 14.20, în timp ce lucra în sala de producție a intervenit la o mașină de profilat tablă manevrat de un coleg, pentru a debloca o coală de tablă, moment în care mâna dreaptă a fost prinsă în angrenajul utilajului.

Cel în cauză a fost transportat de către un coleg la Spitalul Județean Suceava, în vederea acordării de îngrijiri medicale, diagnosticul de internare fiind „accident de muncă, traumatism complex mână dreaptă”, starea acestuia fiind stabilă, rămânând internat. 

S-a luat măsura informării ITM Suceava cu privire la eveniment.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *