ACCIDENT DE MUNCĂ LA O FIRMĂ DIN CÂMPULUNG MOLDOVENESC

Vineri după amiază, Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată telefonic de către Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, despre faptul că a fost adusă la această unitate medicală, o femeie de 40 ani din localitate, care ar fi suferit un accident de muncă la la o firmă din municipiu.

Din verificări a rezultat că la 27.07.2018, în jurul orei 13,30, în timp ce femeia se afla  la bancul de lucru din incinta unităţii a fost lovită din neatenţie cu extremităţile dure ale unui transpalet metalic, în zona gleznei stângi, de către un alt muncitor.

Victima a fost transportată la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, unde a fost diagnosticată cu ,, contuzie gleznă picior stâng”, fiind externată.

Procesul tehnologic în care erau angrenaţi victima şi muncitorul culpabil a fost respectat, în cauză, neatenţia în mişcare şi lipsa unui spaţiu suficient de manevrare fiind cauze ce au condus la producerea accidentului.

Urmează a fi sesizat ITM Suceava pentru a analiza actele referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă de la societatea respectivă.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *