Mopan Suceava
Actualitate

Accident de muncă mortal pe șantierul Trutzi Construct de la complexul imobiliar ”Avanera”. Un muncitor a murit electrocutat

Ieri după amiază, după ora 16.00,  Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 de către un reprezentant al firmei Trutzi Construct SRL despre faptul că un angajat al aceleași societăți s-a electrocutat pe șantierul complexului imobiliar ”Avanera” din municipiul Suceava.

Complexul imobiliar ”Avanera” este situat pe strada Universității, în prezent desfășurându-se lucrări de consolidare la blocul nr. 2, imobil cu peste 10 etaje construite, parter, demisol și subsol.

La 11.09.2023, în jurul orei 16.00, Darius A., de 38 ani, din comuna Adâncata, angajat ca muncitor necalificat la societatea menționată, unde lucra de aproximativ 1 an și jumătate, a coborât singur în zona subsolului, cu intenția de a interveni la o pompă de apă aflată în funcțiune. În momentul în care muncitorul a pus mâna pe pompa aflată în funcțiune în apă, s-a electrocutat, a căzut în apă și a rămas fără semne vitale, cu fața în jos.

A fost observat de un coleg care a anunțat alți lucrători de pe șantier și au apelat la  112. Angajații societății au deconectat pompa, l-au scos din apă pe Darius A., așezându-l pe pardoseala din beton a subsolului, încercând să-i acorde primul ajutor până la sosirea ambulanței. Din păcate, deși i-au fost aplicate procedurile de resuscitare, bărbatul nu a mai putut fi salvat, fiindu-i declarat decesul.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor  de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *