Accident de muncă pe șantierul CAR Învățământ Fălticeni din Gura Humorului. Victima – un bărbat de 52 de ani, cu piciorul rupt

Ieri dimineață la UPU Suceava a fost adus un bărbat de 52  de ani din Liteni, după ce a suferit un accident de muncă pe un șantier din Gura Humorului.  S-a stabilit că bărbatul este angajatul unei firme din Suceava care efectuează lucrări de construcţie  a unui sediu al C.A.R. Învăţământ Fălticeni în oraşul Gura Humorului.

Vineri, în jurul orei 07.40 acesta executa lucrări de decofrare a unor stâlpi de susţinere a construcţiei imobilului aflaţi la parterul clădirii şi la un moment dat în timp ce se folosea de o rangă pentru a scoate un cofraj s-a dezechilibrat şi a căzut înspre subsolul construcţiei pe un mal de piatră lovindu-se la piciorul drept.

 Acesta a fost transportat iniţial la Spitalul Gura Humorului, unde a fost diagnosticat cu fractură gambă dreaptă ambele oase, cădere de la înălţime, fiind trimis ulterior cu o ambulanţă la Spitalul Sf. Ioan Cel Nou Suceava pentru investigaţii mai amănunţite.

Din verificările efectuate cu ocazia cercetării la faţa locului nu s-a putut fi stabilit exact cum s-a produs accidentul, niciunul dintre colegii săi nevăzând cum acesta a căzut întrucât în momentul respectiv el lucra singur în acea parte a imobilului, colegii lui fiind în partea opusă şi i-au auzit doar strigătele de ajutor .

Despre producerea evenimentului urmează a fi sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *