Accident de muncă tragic într-o exploatare forestieră de la Sucevița. Patronul firmei HOLZ-TRANSPORT, Adrian Antimie a fost lovit mortal de un arbore în cădere

Luni dimineață, înainte de ora 8.00, patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 3 de Poliţie Rurală Marginea a fost sesizată telefonic prin 112 de către un bărbat cu privire la faptul că ”a căzut un copac pe o persoană”, într-o exploatare forestieră, la Sucevița.

Polițiștii ajunși la fața locului au aflat că Adrian Constantin Antimie, de 31 ani din Marginea, administratorul societății S.C. HOLZ-TRANSPORT s-a deplasat în fondul forestier din zona denumita popular ”Bercheza” pe raza comunei Sucevița pentru a efectua activități de exploatare a fondului forestier. Pentru a efectua aceste activități, i-a solicitat ajutorul unui anume Cristi Șumlanschi,  care nu este angajat al S.C. HOLZ-TRANSPORT S.R.L.

La un moment dat, Adrian Antimie s-a urcat  deasupra camionului marca MAN, urmând a desfășura activități de pregătire și calare a camionului, acesta fiind prevăzut cu sistem de încărcare/descărcare, cu macara hidraulică.

În timp ce se afla pe scaunul macaralei hidraulice Antimie i-a cerut lui  Cristi Șumlanschi să secționeze cu un motofierăstrău un arbore ce urma a fi prelucrat.

Acesta a tăiat copacul de la nivelul solului, direcționându-i căderea în laterala autoutilitarei pe care o opera  Adrian Antimie. Acesta din urmă, observând modul de cădere al arborelui, a acționat brațul macaralei către direcția de cădere a acestuia. Pentru că brațul macaralei a fost poziționat de către acesta sub direcția de cădere a arborelui, copacul a căzut pe brațul macaralei, alunecând pe braț, către operator. Pe la jumătatea brațului macaralei, arborele s-a rupt iar partea groasa a arborelui a căzut pe cupola autoutilitarei, iar vârful arborelui și-a continuat deplasarea pe brațul macaralei, lovindu-l pe Adrian Antimie în zona capului și provocându-i leziuni.

S-a solicitat intervenția unui echipaj al ambulanței, dar până când acesta ar fi urmat să ajungă, victima accidentului a fost transportată cu un autoturism personal către Spitalul municipal Rădăuți, intersectându-se abia pe raza comunei  Marginea cu un echipaj al Ambulanței Rădăuți. Ambulanțierii au procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, fără succes, declarând decesul lui Adrian Constantin Antimie.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava va face o investigație pentru clarificarea circumstanțelor în care s-a produs accidentul. Cazul a fost preluat și de către un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

S-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ”neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, ”nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și ”ucidere din culpă”, cercetările urmând a fi efectuate de către lucrătorii din cadrul Postului de Poliţie Sucevița.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *