Accident feroviar la intrarea în Rădăuți. Un automobil a fost luat pe sus la o trecere de nivel peste calea ferată de trenul Suceava – Putna. Foto ISU Suceava

S-a dovedit încă odată faptul că stăpânii  șoselelor din Suceava nu au primit acest rang nici funcție de vârstă, nici de cultură, nici de localitatea de domiciliu, cu atât mai mult funcție de apetența de a respecta regulile de circulație pe care, majoritatea lor, le respectă în țara ”de afară” dar le consideră facultative în țara de baștină.

Evenimentul rutier care ilustrează din plin această atitudine s-a petrecut astăzi, 15 ianuarie, pe la ora 15.00, la o trecere de nivel peste calea ferată, la intrarea în Rădăuți, dinspre Dornești. Un automobilist plin de adrenalină a decis să forțeze trecerea de nivel peste calea ferată, crezându-se stăpânul zonei.

Un tren pe care lumea l-a așteptat să revină de mai mulți ani, folosit de elevi navetiști, de muncitori navetiști, de oameni cu treabă pe la Suceava, lăudat pentru că s-a repus în circulație pe traseul centenar Suceava –  Putna, nu a mai putut evita coliziunea cu mașina individului care a ținut cu tot dinadinsul să treacă peste calea ferată fix când trenul de Putna mergea spre gara Rădăuți. Norocul șoferului bezmetic  a făcut ca să nu moară sub roțile trenului, mașina mai deșteaptă ricoșând în decor cu tot cu șoferul dinăuntru.

Se vor face anchete ale poliției pentru stabilirea vinovaților și ale SNCFR dar trebuie reținut că suita de treceri peste calea ferată, înmulțite după o pauză de mai mulți ani și configurate după ce peisajul industrial din zona de intrare în municipiul Rădăuți s-a modificat, trebuie avertizate corespunzător în noul mileniu al vitezei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.