Accident mortal la Gura Putnei, după o urmărire a polițiștilor. Mașina urmărită s-a răsturnat de mai multe ori. Șoferul mort, dar și pasagerul grav rănit sunt din Putna

Poliția a oferit detalii privind modul în care s-a produs accidentul de astă noapte, de pe DN2 H, la intrarea în comuna Putna. Cele două victime sunt Florin Dumitru Ghiațău șoferul de 38 de ani decedat  iar pasagerul rănit este Răzvan Fodor de 26 de ani.

Potrivit IPJ, în cursul nopții trecute, în jurul orei 03:30, un echipaj din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus aflat în serviciu pe DN 2H, pe raza localității Bivolaria a efectuat semnal de oprire unui autoturism BMW care circula haotic.

Vehiculul nu a oprit și imediat polițiștii au pornit semnalele acustice și luminoase intrând în urmărirea acestuia, efectuând semnal de oprire a autoturismului BMW înmatriculat în SV, care circula pe DN 2H pe direcția Vicovu de Sus – Putna, însă conducătorul auto si-a continuat deplasarea.

După o urmărire de câțiva km, profitând de avantajul tehnic și viteza superioară de demarare, echipajul a pierdut din raza vizuală autoturismul urmărit.

La aproximativ 3 km polițiștii au găsit însă autoturismul BMW răsturnat în afara părții carosabile, iar lângă autoturism un bărbat de 38 de ani din comuna Putna, decedat. Extinzând cercetările, la o distanță de aproximativ 25 m față de autoturism a fost găsit un alt bărbat de 26 ani, tot din comuna Putna, care prezenta semne vitale și a fost preluat de ambulanță și transportat la unitate medicală în stare gravă.

Din primele verificări s-a constatat ca vehiculul a ajuns în afara părții carosabile după ce s-a răsturnat succesiv de mai multe ori, victimele fiind proiectate în exterior.

Totodată, s-a stabilit că cel mai probabil cauza este viteza excesivă și posibilul consum de alcool de către șofer.

Tot din primele cercetări s-a stabilit că autoturismul a fost condus de către persoana decedată (bărbatul de 38 ani), urmând ca la efectuarea necropsiei sa se preleveze și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La verificarea în bazele de date, șoferul figurează cu permis de conducere și drept de conducere valabil.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate cu sprijinul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *