Accident șocant la Moldovița: un cal și căruțașul spulberați de un camion angajat în depășire. Calul a murit, căruțașul a primit avertisment

Un accident grav s-a petrecut ieri, 13 mai 2021, în localitatea Moldoviţa.

Un camion încărcat cu buşteni a acroșat un cal și o căruță în timpul unei depășiri. Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă.

În imaginile surprinse se vede cum conducătorul TIR-ului se angajează în depăşirea căruței, în condițiile în care din sens opus venea o camionetă de îngheţată și alte două mașini staționau pe partea carosabilă.

Din păcate, în timpul manevrei, TIR-ul a acroşat atelajul pe care l-a proiectat înspre trotuar. În urma impactului, calul a fost ucis. Căruțașul a fost proiectat din atelaj, chiar peste cal, impactul pentru acesta nefiind violent.

În raportul polițiștilor prezenți la locul accidentului se menționează că accidentul s-a produs întrucât căruțașul nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers, ceea ce a condus ulterior la nefericitul eveniment rutier.

Lucrătorii de poliție deplasați la fața locului au constatat faptul că un bărbat de 64 ani, din comuna Moldovița, în timp ce circula cu atelajul hipo pe DJ 176, pe raza comunei Moldovița, din direcția Argel către comuna Vatra Moldoviței, ajuns în dreptul Primăriei comunei Moldovița nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers, cabalina fiind acroșată de către remorca ansamblului care transporta material lemnos, format din autoutilitara marca Mercedes Benz și remorcă, ansamblu ce era angajat în depășirea atelajului hipo. Camionul era condus de un bărbat de 42 ani, din comuna Sucevița.

Căruțașul a fost sancționat contravențional conform art. 165 alin 1 lit f din HG 1391/2006 cu Avertisment, se arată în nota poliției.

În urma verificărilor efectuate s-a mai stabilit faptul că șoferul camionului avea certificatul de competențe profesionale (atestat transport rutier marfă) expirat, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 9000 lei. Totodată, din verificările efectuate în aplicația SUMAL CONTROL s-a stabilit că există avize pentru materialul lemnos nefiind constatate nereguli.

Ce s-a întâmplat și cum s-a întâmplat, vedeți urmărind ce au surprins camerele de luat vederi:

https://www.facebook.com/gabriel.mihalciuc.1/videos/3967347683344594

 

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *