Accidente cauzate de animale pe șoselele județului. Un cal nesupravegheat a dus la ciocnirea a două mașini pe DN2, o căprioară a fost lovită în plin pe DN 17. Avertismente ale polițiștilor

Ieri după amiază, un autoturism Volkswagen condus pe DN 2 dinspre Dărmănești către Suceava  de o femeie de 30 de ani din Ipotești, a încercat să evite un cal nesupravegheat care se plimba pe șosea și a intrat în coliziune cu un alt automobil Volkswagen, condus regulamentar din sens opus de către un tânăr în vârstă de 28 ani, din comuna Brăiești, județul Botoșani.

În urma impactului cele două autovehicule au suferit pagube materiale.

Cu ocazia cercetărilor la fața locului nu s-a putut identifica proprietarul calului, urmând a se efectua verificări cu privire la stabilirea identității acestuia.

Tot în aceeași zi, dar la primele ore ale dimineții, după ora 2.00, un bărbat de 31 ani, din municipiul Vaslui, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, spre Vatra Dornei, a surprins și accidentat mortal o căprioară ce i-a sărit în fața autoturismului.

În urma producerii accidentului, a rezultat avarierea în partea din față a autoturismului, fără a exista victime omenești.

În acest context, IPJ Suceava a transmis un comunicat de presă prin care se atrage atenția că            lăsarea nesupravegheată a animalelor pe carosabil reprezintă un real pericol pentru siguranța traficului rutier. În special, pe timpul nopții, apariția unor animale domestice sau sălbatice pe partea carosabilă generează un risc sporit de accident rutier.

”Recomandăm încă o dată șoferilor să circule cu viteză redusă pe raza localităților dar și pe segmentele de drum din zonele împădurite, semnalizate cu marcaje rutiere care avertizează cu privire la riscul apariției pe carosabil a unor animale sălbatice.

Evitarea unor astfel de potențiale obstacole necesită o atenție sporită și reflexe foarte bune și poate fi făcută doar în condițiile unei viteze reduse de deplasare.

Pe lângă recomandările pentru șoferi, atragem atenția și proprietarilor de animale cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia pentru ca acestea să nu ajungă pe carosabil.

Precizăm că în conformitate cu art. 17 din Legea 61/1991 modificată  lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de până la 500 lei.  În cazul în care acest fapt a generat și producerea unui eveniment rutier, poate fi atrasă și răspunderea penală în consecință.

Pe lângă recomandările preventive precizăm faptul că, în astfel de cazuri, șoferul este obligat, conform legislației în vigoare (articolul 79 din Codul Rutier), să se prezinte în termen de 24 de ore de la producerea evenimentului la unitatea de poliție pe raza căreia s-a produs accidentul, pentru întocmirea documentelor de constatare. Poliția constată accidentul conform normelor legale in vigoare și eliberează documentele necesare conducătorului auto pentru ca acesta să-și poată repara mașina”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisar Ionuț Epureanu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *