Accidente cu bicicliști la Dolhasca, Vicovu de Jos, Pătrăuți și Mitocul Dragomirnei. Un bărbat de 48 de ani a murit după ce a căzut cu capul de acostamentul din beton

Mai multe accidente rutiere în care au fost implicați bicicliști, unul dintre acestea mortal, s-au produs la sfârșitul acestei săptămâni la Dolhasca, Vicovu de Jos, Pătrăuți și Mitocul Dragomirnei:

 

Bărbat de 48 de ani din Dolhasca, decedat după ce a căzut de pe bicicletă cu capul de beton

 

Astfel,la 27.03.2021, ora 15:20, P.C., de 48 ani, din orașul Dolhasca, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe strada Eugen Holban, din localitate, într-o curbă la dreapta, pe un sector de drum în pantă, s-a dezechilibrat și a căzut de pe bicicleta cu capul de acostamentul betonat din partea dreaptă a drumului.

Ca urmare a leziunilor suferite acesta a fost declarat decedat de către cadrele medicale solicitate la fața locului la ora 16:40.

 

Biciclist neatent de 83 de ani din Vicovu de Jos, acroșat de un automobil pe DN2H

 

La 26.03.2021, în jurul orei 15.50, N.C., de 83 ani, din comuna Vicovu de Jos, se deplasa în calitate de biciclist pe D.N. 2 H,  având direcția de deplasare dinspre Gălănești către centrul comunei Vicovu de Jos, deplasându-se pe acostamentul din partea stângă a părții carosabile.. Când a ajuns în dreptul Grădiniței din Vicovu de Jos, acesta a pătruns pe banda de circulație fără a se asigura, iar bicicleta condusă de către acesta a fost acroșată de autoturismul Dacia Logan, condus de D.V., de 71 ani, localnic, care se deplasa regulamentar în aceeași direcție de mers.

În urma impactului dintre autoturism și bicicletă, bătrânul s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă, suferind leziuni, motiv pentru care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul municipal Rădăuți unde i s-a stabilit următorul diagnostic: „traumatism cranian fără pierdere de cunoștință, plagă contuză occipitală, plagă excoriată mână dreaptă”.

Atât conducătorul auto cât și biciclistul au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, conducătorului auto fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vinovat de producerea accidentului rutier se face biciclistul care a pătruns pe sensul de mers al autoturismului fără a se asigura corespunzător.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

           

Unui biciclist de 43 de ani din Pătrăuți i s-a făcut rău și a căzut în fața unui bar din localitate

 

Vineri 26.03.2021, în jurul orei 13:00, V.B., de 43 ani, din comuna Pătrăuți, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe drumul comunal neclasificat din cătunul Moldoveni din localitate, în dreptul barului denumit popular ”la Cuță” i s-a făcut rău, pierzând controlul direcției bicicletei și căzând la pământ. Ajutat de niște localnici, bărbatul a mers până la domiciliul unei femei din vecini, unde a primit primele îngrijiri.

Echipajul medical sosit la fața locului l-a preluat pe bărbat şi l-a transportat la Spitalul Județean Suceava în stare stabilă, unde a fost diagnosticat preliminar cu „TCC cu plagă”.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

 

Doi băieți de 14 ani din Mitoc, aflați pe o singură bicicletă s-au răsturnat lovindu-se serios, pe când mergeau spre terenul de fotbal

 

Vineri după amiază, pe la  orele 16.30, un băiat de 14 ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, se deplasa cu bicicleta proprietate pe DC 57 din localitatea Mitocu Dragomirnei, spre terenul de fotbal. Pe drum l-a luat pe bicicletă și pe un prieten al său, tot 14 ani, din aceeași localitate. În timp ce primul conducea bicicleta pe DC 57 spre localitatea Lipoveni, în pantă, a rămas fără frână la bicicletă  iar cei doi au căzut pe carosabil și apoi în șanțul lateral al drumului, suferind mai multe leziuni.

După producerea accidentului cei doi s-au deplasat fiecare la domiciliul său, iar în jurul orei 17.00, sora băiatului care a condus bicicleta a apelat 112 întrucât acesta nu se simțea bine.

 La fața locului s-a deplasat un echipaj de ambulanță care l-a consultat pe minor, diagnosticându-l cu „traumatism gleznă picior drept și TCC”, acesta fiind preluat de echipajul medical și transportat la Spitalul Județean Suceava pentru investigații amănunțite.

S-a procedat la identificarea celuilalt băiat care a fost găsit la domiciliu. Acesta prezenta excoriații la nivelul genunchilor și nu a dorit (părinții nefiind de acord) consult medical și nici să fie transportat la  Spitalul Județean Suceava pentru investigații.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de „vătămare corporală din culpă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *