Accidente pe trecerea de pietoni, provocate de șoferițe la Rădăuți și Suceava

Ieri dimineață, în jurul orelor 11.50, M.V., o femeie de 58 ani din comuna Sucevița, conducea autoturismul marca VW pe strada Ștefan cel Mare din municipiul  Rădăuți când, ajungând la trecerea pentru pietoni situată la colțul intersecției cu strada Gării, a virat dreapta pe pe această stradă și a acroșat cu partea stânga față a autoturismului o femeie de 63 ani din Siret, care traversa strada regulamentar pe trecerea pentru pietoni semnalizată cu indicator.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a acesteia. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest acesta indicând valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condusă la Spitalul municipal Rădăuți, unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.     

Tot ieri, pe la orele 15:40, N.B. de 19 ani din mun. Suceava pe când conducea autoturismul marca Audi pe bulevardul George Enescu din municipiul Suceava, având direcţia de deplasare dinspre Nordic către Lidl, la trecerea de pietoni semnalizată prin indicator şi marcaj rutier din dreptul pizzeriei „Luca”, nu a acordat prioritate de trecerea şi l-a acroşat un băiat de 11 ani din municipiul Suceava, care era angajat în traversare pe marcajul pietonal.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava. 

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 În ambele cauze s-au întocmit dosare de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”. 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *