Actualitate

Accidentul în care și-au pierdut viața doi oameni pe Mestecăniș, cauzat de semințele de floarea soarelui împrăștiate pe o distanță de peste 500 de metri dintr-un transport neasigurat

Așa cum am arătat, în dimineața acestei zile, în zona Pasului Mestecăniș pe DN 17, a avut loc un grav accident rutier soldat cu doi morți și o persoană rănită, pasageri într-o autoutilitară care a alunecat și s-a răsturnat. Polițiștii rutieri au identificat cauza producerii accidentului, o cantitate mare de semințe de floarea soarelui care s-a scurs pe carosabil dintr-un autovehicul care a trecut anterior pe DN 17 prin zonă.

Astfel, în jurul la ora 7.40, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că pe DN 17 în comuna Iacobeni, despre producerea evenimentului.

Un bărbat de 32 ani din comuna Sadova, în timp ce conducea autoutilitara marca Mercedes care tracta o platformă auto şi transporta un număr de 7 persoane, pe DN 17, în afara localităţii Mestecăniş, pe raza comunei Iacobeni, din direcția Suceava către Vatra Dornei, pe o porţiune de drum în aliniament şi în pantă, carosabil umed, a pierdut controlul asupra direcție de deplasare şi s-a răsturnat pe sensul opus de mers.

La faţa locului, pe o suprafaţă de aproximativ 500 metri, au fost identificate seminţe de floarea soarelui, acestea influenţând aderenţa părţii carosabile, care a devenit extrem de alunecoasă. Se vor continua verificările în vederea identificării autovehiculului care nu şi-a asigurat încărcătura şi a împrăştiat seminţele de floarea soarelui pe partea carosabilă.

În urma accidentului a rezultat decesul unui bărbat de 48 ani din  comuna  Breaza, a unul altuia  de 57 ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc, pasageri în autovehicul precum şi rănirea conducătorului auto.

Conducătorul auto a fost transportat la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru îngrijiri medicale unde i s-a stabilit diagnosticul „traumatism toracic, traumatism coloană lombară, traumatism bazin”, rămânând internat. El a fost testat cu

aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, și i s-au recoltat şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

S-a dispus începerea ”in rem” a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de „uciderea din culpă” și „vătămare corporală din culpă”, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *