Accidentul mortal de motocicletă de la Verești: nici motociclistul, nici tractoristul nu aveau permis. Niciunul dintre cei trei de pe motocicletă nu purtau cască de protecție

Poliția Suceava a oferit astăzi detalii privind groaznicul accident de circulație petrecut ieri după amiază, pe drumul comunal de la Verești, unde o motocicletă pe care se aflau trei tineri,s-a izbit de remorca unui tractor.

 

Astfel, la data de 10.10.2021, orele 16:50, Florin G., de 21 de ani, din comuna Verești, în timp ce o motocicletă Suzuki înmantriculată în Marea Britanie, pe DC66, în comuna Verești, din direcția Hancea către Corocăiești, nu a păstrat o distanță frontală suficientă față de tractorul cu remorcă condus în fața sa de Cristian Marian N. de 19 ani, (tractor agricol marca Landini cu numărul de înregistrare Verești 0126 și semiremorca cu numărul Verești 0324) care efectua o manevră de viraj la dreapta, pe un drum comunal neclasificat, intrând în impact cu roata dreapta a tractorului.

În urma impactului a rezultat decesul conducătorului motociclului, Florin G., precum și vătămarea corporală a celorlalte două persoane de pe motocicletă: Ioachim Florin G. de 28 ani din Verești și E.L. de 16 ani din Fântânele.

S-a stabilit că Florin G.,  conducătorul motocicletei  nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a decedat la fața locului, prezența sau nu a alcoolului în sânge urmând a fi stabilită în urma necropsiei.

Cristian-Marian N., conducătorul tractorului agricol  nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Ulterior, acestuia i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ioachim Florin G. și  E.L.  nu au putut fi testați la fața locului, acestora urmând a li se recolta mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorul motociclului și pasagerii motocicletei nu purtau cască de protecție și nici echipament adecvat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”Ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.