ACET raționalizează furnizarea apei potabile în municipiul Rădăuți. Puțurile subterane de la Măneuți sunt pe cale să sece

Primăria municipiului Rădăuți a transmis un  mesaj de informare publică venit din partea companiei ACET, cu privire la consumul responsabil de apă pe raza municipiului Rădăuți:

”Pentru a nu avea disfuncționalități în asigurarea continuă a apei potabile în municipiul Rădăuți, societatea ACET SA Suceava a luat măsuri pentru utilizarea la maxim a capacității de producție, transport și distribuție a apei potabile în municipiul Rădăuți, dar seceta prelungită ce afectează întreaga depresiune Rădăuți a determinat scăderea drastică a debitului de apă din puțurile subterane de la sursa Măneuți.

Nivelul foarte scăzut sau chiar lipsa apei din puțuri va face imposibilă menținerea în funcționare a numărului de pompe necesar, astfel încât debitul de apă potabilă livrat în sistemul de alimentare cu apă va fi redus.

Dată fiind situația actuală, în care consumul înregistrat de utilizatori este unul foarte ridicat și tendința de creștere estimată pentru perioada viitoare, recomandăm tuturor utilizatorilor să folosească în mod rațional apa potabilă și să prevină risipa pentru a se asigura minimul necesar util la nivelul fiecărui utilizator.

Situația cu care ne confruntăm este o responsabilitate comună a companiei de apă și a utilizatorilor, de aceea, ACET SA monitorizează în permanență sistemul de alimentare cu apă din aria de operare și are pregătite echipe pentru a interveni de îndată în vederea oricăror probleme identificate.

Solicităm pe această cale sprijinul municipiului Rădăuți în promovarea măsurilor pentru utilizarea responsabilă a apei.”

Comunicatul este semnat de directorul agenției ACET Rădăuți, Bogdan Tudor.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *