Acidentul de tren de ieri din Rădăuți: șoferița de 45 de ani a intrat drept în fața trenului, fără să se asigure, în mașină având trei copii minori și un bătrân de 74 de ani

IPJ Suceava a oferit detalii privind accidentul de ieri după amiază de la Rădăuți, cînd o mașină în care se aflau cinci persoane a fost lovită în plin de trenul Suceava Putna, la trecerea de nivel peste calea ferată a drumului spre Marginea. Ca prin minune, toți cei cinci ocupanți ai automobilului au scăpat cu viață.

Astfel, la 29.06.2021, în jurul orei 15:35, Lidia T., de 45 de ani, din municipiul Rădăuți, pe când conducea automobilul Ford Galaxy, pe strada Constantin Brâncoveanu din oraș în drum spre Marginea, ajungând la trecerea la nivel cu calea ferată semnalizată corespunzător prin indicatoarele Stop și Crucea Sfântului Andrei, s-a angajat în traversarea căii ferate fără a opri și fără a se asigura corespunzător, astfel că a fost acroșată din partea stângă de locomotiva ce tracta garnitura de tren 5625 care se deplasa pe ruta Suceava – Putna. Autoturismul marca a fost împins pe o distanță de aproximativ 22 de metri, fiind distrus în totalitate.

În urma impactului, au suferit leziuni fizice conducătoarea auto Lidia T., diagnosticată la Spitalul Rădăuți cu TCC prin accident rutier, pasagerul dreapta față, Gheorghe Ț. de 74 de ani, diagnosticat la Spitalul Rădăuți cu TCC prin accident rutier precum și pasagerii D.C. de 17 ani, diagnosticat la Spitalul Rădăuți cu contuzie mandibulă stângă și O.C. de 16 ani, diagnosticat la Spitalul Rădăuți cu contuzie coapsă dreaptă care se aflau pe bancheta din spate. Tot pe bancheta din spate, în scaun special pentru copii se afla și o fetiță de 8 ani, care nu a suferit leziuni fizice.

Lidia T. a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Mecanicul locomotivei, a fost testat și el cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de asemenea negativ.

Din verificările efectuate, a rezultat faptul că vinovăția producerii accidentului aparține Lidiei T., care nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată pentru a se asigura corespunzător la traversarea pasajului. 

În cauză s-a întocmit dosar de urmărire penală privind săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.