Mopan Suceava
Actualitate

Acoperișuri spulberate, construcții dărâmate de vânt la Moara Nica. Furtuna puternică din această după amiază a rupt copaci în peste 10 localități din județ

Mai multe vile și alte construcții din satul Moara Nica, comuna Moara, au fost grav afectate de vântul puternic care a însoțit furtuna din această după amiază. Este vorba despre cel puțin cinci locații în care a fost nevoie de intervenția pompierilor, unele dintre clădirile lovite fiind practic distruse. Vile impozanțe din localitate au rămas fără acoperișuri în doar câteva minute iar bucăți de lemn din astereala acestora au străpuns pereții acestora.

Potrivit ISU ”Bucovina” Suceava,  până la ora 15.30  au fost identificate cinci acoperișuri de case, un acoperiș la o anexa gospodărească si un acoperiș la un garaj de utilaje agricole, toate afectate in urma vântului puternic

Separat de aceasta, furtuna a dat de furcă pompierilor suceveni și în alte localități din județ, în care au fost solicitați să intervină pentru îndepărtarea mai multor arbori care au fost doborâți de vânt.

Astfel, pe  fondul fenomenelor meteo periculoase, in urma apelurilor sosite prin  112, pompieri militari și lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit pentru tăierea și îndepărtarea unor arbori doborâti de vânt, pe raza localităților Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Dorna Candrenilor, Dorna Arini, Dornișoara, Coșna, Rădăuți, Iaslovăț, Clit și Iacobeni.

Ulterior, alte intervenții de același fel s-au derulat în Volovăț, Bunești, Pătrăuți dar și în municipiul Suceava la ieșirile spre Cumpărătura și Mitocul Dragomirnei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *