Acțiune a polițiștilor chemați de Tiberiu Boșutar să constate tăieri ilegale la OS Râșca, oprită fiindcă activistul de mediu nu a dorit să meargă pe jos până la locul indicat de el

Polițiștii din Vadu Moldovei au  fost sesizați prin marți dimineață prin 112 de către activistul de mediu  Tiberiu Boșutar, cu privire la faptul că pe raza OS Râșca sunt tăieri ilegale de arbori.

Acesta a fost găsit de polițiști în curtea ocolului Silvic Râșca, și a explicat că  în zona denumită Râșca Mare, în apropierea Drumului forestier Pușcașu, a identificat mai multe cioate nemarcate cu ciocanul silvic, în cursul dimineții de 14.09.2021, motiv pentru care a solicitat intervenția la fața locului a polițiștilor.

În cauză s-a solicitat sprijin lucrătorilor din cadrul OS Râșca, polițiștii fiind îndrumați să se adreseze Gărzii Forestiere Suceava, instituție competentă în efectuarea de verificări în cauză.

Conducerea Gărzii Forestiere Suceava a transmis că nu are lucrători disponibili, aceștia fiind angrenați în alte activități planificate.

Împreună cu apelantul, Tiberiu Boșutar, polițiștii s-au deplasat cu intenția de a ajunge la fața locului, dar la intrarea în pădure, pe drumul forestier care duce înspre zona Râșca Mare, s-a găsit bariera închisă, asigurată cu lacăt, din dispoziția șefului de ocol.

Polițiștii au insistat pe lângă Tiberiu Boșutar să se deplaseze pe jos la locul comiterii faptei indicate, însă acesta a refuzat, precizând că nu dorește să meargă pe jos, întrucât este o distanță mare.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „tăiere de arbori nemarcați cu ciocanul silvic” și „furt de arbori nemarcați cu ciocanul silvic”. S-a solicitat în scris prezența la fața locului a unor reprezentanți ai Gărzii Forestiere Suceava și a Direcției Silvice Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *