Acțiune de amploare în județ, asistată din elicopter, de azi până pe 1 mai pentru combaterea delictelor silvice și monitorizarea respectării ordonanțelor militare

Peste 300 de polițiști suceveni vor acționa zilnic în perioada următoare în cadrul unei ample acțiuni având ca obiect prevenirea și combaterea delictelor silvice dar și monitorizarea modului de respectare a restricțiilor de circulație și a celorlalte interdicții impuse.

Acțiunea a debutat în dimineața zilei de 27.04.2020, în zona Rădăuți – Marginea – Sucevița – Voivodeasa – Palma. În ultimele două săptămâni polițiștii au identificat un risc sporit privind activitatea ilicită în sfera delictelor silvice, fiind confiscați peste 350 metri cubi material lemnos.

Grupele de polițiști din cadrul serviciilor operative ale IPJ Suceava, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți și secțiilor arondate, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzilor Forestiere Cluj și Vrancea care au acționat la sol și în fondurile forestiere au fost sprijinite din aer de către un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General al Aviației.

Polițiștii au efectuat verificări în fondul forestier dar și pe căile de acces și drumurile publice, fiind oprite și controlate toate transporturile de material lemnos.

Grupele de intervenție și specialiștii silvici au fost orientați prin coordonate GPS furnizate de echipajul aerian IGAV spre zonele în care s-a observat activitate de exploatare sau alte zone împădurite în care au fost observate vehicule sau alte ansambluri.

În paralel, pe raza municipiului Rădăuți dar și pe drumurile publice adiacente au fost organizate filtre rutiere fiind verificat modul de respectare a ordonanțelor militare, inclusiv restricțiile de circulație.

 

În această după-amiază s-a desfășurat a doua componentă a acțiunii – respectiv monitorizarea și verificarea modului de respectare a ordonanțelor militare în zona carantinată.

Elicopterul IGAV a monitorizat spațiul aerian din zonele Pătrăuți, Salcea, Șcheia, precum și întregul inel de carantină iar la sol peste 100 de polițiști, polițiști locali, jandarmi și militari organizează filtre pe ambele sensuri de mers pe raza municipiului Suceava și a localităților limitrofe carantinate prin oprirea totală a traficului și verificarea tuturor vehiculelor și persoanelor.

Echipaje de intervenție suplimentare, inclusiv o grupă de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale sunt direcționate din aer spre zonele cu aflux sporit de cetățeni sau cu valori ridicate de trafic.

Please follow and like us:

One thought on “Acțiune de amploare în județ, asistată din elicopter, de azi până pe 1 mai pentru combaterea delictelor silvice și monitorizarea respectării ordonanțelor militare

  • 27 aprilie 2020 la 15:50
    Permalink

    Asa trebuia procedat până acum!
    Este bine si in ceasul al XII.lea, decât deloc!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.