Acțiune penală pusă în mișcare de procurorii suceveni față de o femeie care și-a ucis trei copii nou născuți

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o femeie care și-a asfixiat copilul nou născut într-un sac menajer și l-a ascuns în gospodărie.

Cazul a fost semnalat la acea dată de un polițist din sat, care a văzut femeia gravidă, ulterior sesizând că aceasta nu mai are burtă, dar nici copil.

Astfel, la data de 11 septembrie 2019 a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpată, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, raportată la infracţiunea de omor calificat (faptă săvârşită la data de 09 august 2019)

Anterior, femeia în cauză a avut calitatea de suspectă pentru săvârşirea unei infracţiuni de ucidere sau vătămare a nou-născutului săvârşită de către mamă (faptă comisă la data de 09 august 2019), după care urmărirea penală a fost extinsă, aceeaşi persoană dobândind calitatea de suspectă pentru alte două infracţiuni de ucidere sau vătămare a nou-născutului săvârşită de către mamă (fapte comise în luna iunie 2016, respectiv februarie 2018).

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că: la data de 09 august 2019, în timp ce se afla la domiciliul său din zona rurală a judeţului Suceava, o femeie în vârstă de 37 de ani a dat naştere, singură, neasistată de cadre medicale, unui nou născut de sex masculin, căruia ulterior i-a suprimat viaţa şi pe care l-a ascuns. Anterior, suspecta şi-a ascuns sarcina faţă de toate persoanele care o cunoşteau.

Femeia a fost supusă unei expertize medico-legală psihiatrică, iar comisia de expertiză a concluzionat că fapta a fost comisă cu discernământ critic prezent.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *