Mopan Suceava
Evenimente

Acțiunea ”Atenție la tren” a polițiștilor, în Suceava și în toată țara

În cursul zilei de 17 octombrie, Poliția Română, prin Direcția de Poliției Transporturi, a desfășurat o acțiune la nivel național, pentru prevenirea evenimentelor produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

 

Timp de 6 ore, peste 1.500 de polițiști de la transporturi, rutieră și ordine publică au acționat, atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate cu mijloace automate, cât și a celor semnalizate doar cu indicatoare rutiere, pentru creșterea siguranței călătorilor.

 

De asemenea, pe parcursul acțiunii, polițiștii au realizat și o inventariere a trecerilor la nivel cu calea ferată, urmând ca riscurile identificate să fie comunicate tuturor factorilor responsabili cu siguranța transporturilor.

 

La nivelul județului Suceava au acționat 46 de polițiști dintre care 16 din cadrul Serviciului Transporturi, 24 de polițiști rutieri și 6 polițiști de ordine publică. Au fost monitorizate 37 de treceri la calea ferată din care 19 semnalizate cu indicatoare rutiere și 18 cu sisteme automate.

Au fost aplicate 97 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 37.000 lei. Au fost controlate 146 de vehicule și au fost reținute 13 permise de conducere. De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Au fost oferite și două exemple: La data de 17.10.2019, polițiștii in timp ce executau atributiunile de serviciu in cadrul actiunii organizate ‚,ATENTIE LA TREN”, in jurul orelor 17:47 au depistat pe raza localității Hancea, comuna Verești, în zona pasajului de trecere peste cale ferata din localitate, pe un bărbat de 45 de ani din sat Cotu Dobei, comuna Fântânele in timp ce conducea autoturismul, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fara permis de conducere”.  De asemenea, un bărbat de 52 ani, din comuna  Dumbrăveni, a condus autobuzul pe DC 65 Dumbrăveni și nu a oprit la calea ferată fără bariere în momentul în care se apropia un tren de marfă. A fost sancționat contravențional cu amendă de 2.900 lei și i s-a reținut permisul de conducere.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *