ACȚIUNI COMUNE SUCEAVA-NEAMȚ PENTRU DEZVOLTAREA TURISMULUI CULTURAL, RELIGIOS ȘI RURAL, PRINTR-UN PROIECT DE COOPERARE INIȚIAT DE CJ SUCEAVA

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Suceava, din data de 25 iulie 2018, este supus dezbaterii și votului consilierilor județeni un proiect de hotărâre, inițiat de președintele CJ Gheorghe Flutur,  privind încheierea unui acord de cooperare între județul Suceava, prin Consiliul Județean Suceava și județul Neamț, prin Consiliul Județean Neamț.
Obiectul acordului îl reprezintă inițierea, derularea și dezvoltarea unor relații de cooperare în domeniul cultural, turistic și economic. Astfel se vor realiza colaborări active între instituții din domeniul cultural, avându-se în vedere că ambele județe sunt reprezentative în ceea ce privește prezența unor instituții culturale și muzeale, a monumentelor istorice de referință, și, mai ales, a personalităților marcante în domeniul istoric și cultural.
Pe plan economic, cooperarea se va realiza prin susținerea turismului, cu accent pe turismul religios, cultural, rural, activ și ecvestru, reprezentative pentru ambele județe. De asemenea, se va pune accentul pe susținerea antreprenoriatului în domeniul turismului.
Rezultate imediate ale acestei inițiative a CJ Suceava vor fi:
• produse turistice comune care vor pune în valoare bisericile și mănăstirile din ambele județe, sub genericul ”Ținutul Mănăstirilor”;
• organizarea de evenimente comune de promovarea a turismului, participare comună la expoziții, târguri de turism;
• acțiuni comune pentru promovarea meșteșugurilor, obiceiurilor și tradițiilor populare specifice zonelor implicate;
• susținerea introducerii în nomenclatorul structurilor de cazare turistică din România a pensiunii rurale de tipul ”Casă tradițională”;
• demersuri comune și susținerea acestora la Guvernul României, în scopul modernizării DN17B, drum care leagă Piatra Neamț de Vatra Dornei și DN18 Iacobeni-Borșa, acțiuni menite să conducă la creșterea numărului de turiști proveniți din zona Ardealului în județele Suceava și Neamț.

Ca un punct de plecare al activităților din cadrul proiectului de parteneriat și un argument pentru proiect, astăzi și mâine, un grup de pelerini din județul Neamț vizitează lăcașuri sfinte din Bucovina. Grupul a fost întâmpinat de specialiști din cadrul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică, din componența CJ Suceava, care au ghidat grupul, le-au înmânat certificate de pelerin și au distribuit materiale de promovare turistică a județului Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.