Activist de mediu ieșean, amendat în Suceava pentru apelare nejustificată la 112. Acesta a reclamat un transport ilegal de lemn, care s-a dovedit a fi în regulă

Marți 10 august, la ora 12:25, lucrătorii Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini au fost sesizaţi prin 112 de către un bărbat, cu privire la faptul că un vehicul cu material lemnos circulă fără aviz dinspre Gura Humorului spre satul Brăiești.

S-a contactat apelantul, acesta fiind  un anume Cezar Doroftei din municipiul Iași. El a precizat faptul că ansamblul rutier a intrat la a doua casă de pe dreapta din satul Brăiești iar el și-a continuat deplasarea spre Iași.

Apelantul a fost identificat pe raza satului Cornu Luncii, ocazie cu care a relatat faptul că a verificat în aplicația Inspectorul Pădurii (SUMAL 1) numărul de pe semiremorcă și ar fi constatat că nu există aviz pe acest număr de înmatriculare.

În prezența apelatului s-a verificat numărul de înmatriculare în aplicația SUMAL CONTROL ocazie cu care s-a constatat că pentru semiremorca este emis aviz de însoțire a mărfii.  Activistul de mediu ieșean a precizat faptul că nu a avut la cunoștință faptul că  aplicația Inspectorul Pădurii (SUMAL 1) nu mai înregistrează avizele.

S-a procedat la reverificarea în aplicația Sumal Control a ansamblului rutier, rezultând următoarele: pentru auto există aviz de însoțire emis în data de 10.08.2021, ora 11:09, cantitate de material lemnos 15,72 mc rășinoase, iar pentru semiremorca există aviz de însoțire emis la data de 10.08.2021, ora 11:20, cantitate de material lemnos de 21,08 rășinoase respectiv brad și molid. De asemenea, s-a discutat și cu administratorul SC. RUSTYC S.R.L, operatorul transportului,  care a precizat că la data de 10.08.2021 a achiziționat material lemnos de pe raza comunei Voroneț, fiindu-i emise două avize în acest sens, materialul lemnos  a fost transportat cu ansamblul rutier susmenționat la depozitul pe care îl deține pe raza satului Brăiești, înregistrând această operațiune în aplicația SUMAL la ora 12.41.

Ca atare, aspectele sesizate de apelantul ieșean nu se confirmă. Acesta a fost sancționat conform OUG 34/2008, pentru alertare falsă prin 112.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.