Activist de mediu rădăuțean amendat pentru că a apelat de două ori la 112 reclamând transporturi de lemn supraîncărcate, care s-au dovedit a fi în regulă

La data de 29.04.2021, ora 13,34, lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți au fost sesizați de activistul de mediu Mihai Prutean, în vârstă de 23 de ani, despre faptul că un autocamion cu material lemnos supraîncărcat se deplasează pe strada Calea Bucovinei din municipiul Rădăuți.

Polițiștii au ajuns la fața locului și au  oprit ansamblul de vehicule format din cap tractor și remorcă, condus de către I.C. din comuna Putna, care transporta lemn rotund specia molid.

Conducătorul auto a prezentat documentele de însoțire a mărfii, în format electronic. Efectuându-se verificările specifice în aplicația SUMAL 2.0, nu s-au constatat nereguli

În jurul orei 15,00, echipajul din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a procedat la conducerea cu acordul conducătorului auto, a ansamblului de vehicule mai susmenționat în comuna Dărmănești unde s-a prezentat un echipaj al ISCTR pentru cântărirea autovehiculului în cauză.

Lucrătorii  ISCTR au procedat la cântărirea ansamblului de vehicule , rezultand faptul că acesta are greutatea totală la cântărire de 47.200  kg acesta deținând AST (autorizație specială de transport)  pentru 52.000 de kg. Astfel s-a constatat faptul că  conducătorul auto nu a comis nicio abatere.

În aceeași zi, la ora 13,48 același activist de mediu Mihai Prutean a apelat 112 și a sesizat un transport de material lemnos supraîncărcat, ce se deplasează pe strada Frîncei din municipiul Rădăuți cu direcția HS TIMBER PRODUCTION. Echipajul deplasat la fața  locului a identificat în parcarea societății  ansamblul de vehicule format din cap tractor și remorcă, condus de către V.G., din comuna Putna, care transporta lemn rotund specia molid.

Conducătorul auto a prezentat documentele de însoțire a mărfii, în format electronic. Efectuându-se verificările specifice în aplicația SUMAL 2.0, nu s-au constatat nereguli. În jurul orei 16,00, echipajul din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a procedat la conducerea cu acordul conducătorului auto, a ansamblului de vehicule mai susmenționat în comuna Dărmănești unde un echipaj al ISCTR a cântărit transportul în cauză. A rezultat faptul că acesta are greutatea totală la cântărire de 46.100  kg acesta deținând AST pentru 52.000 de kg. S-a constatat faptul că  șoferul autocamionului nu a comis nicio abatere.

Ca urmare, activistul de mediu Mihai Prutean a fost sancționat contravențional cu amendă conform art.32 alin.1 lit b din OUG 34/2008, pentru alertare falsă prin 112.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *