Activiștii de mediu Daniel Bodnar și Dănuț Ghinghiloschi, răniți grav astă-noapte după ce mașina în care se aflau s-a izbit într-un podeț, la Sucevița. (foto: stirisuceava.net)

Doi cunoscuți activiști de mediu din zona Rădăuți, Daniel Bodnar din Rădăuțiși Dănuț Ghinghiloschi din Solca au fost grav răniți astă noapte după ce mașina în care se aflau a părăsit carosabilul și s-a izbit într-un podeț, la Sucevița.

IPJ Suceava a anunțat că astă noapte, în jurul orelor 02.20, Dănuț Ghinghiloschi, de 24 ani, din orașul Solca, conducea autoturismul BMW X6 cu volan pe partea dreaptă, înmatriculată în Marea Britanie, pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, având direcția de deplasare dinspre centrul com. Sucevița spre comuna Marginea. În autoturism, în calitate de pasager, ocupând locul din stânga față, autoturismul având postul de conducere pe partea dreaptă, se afla Bodnar Daniel, de 33 ani, din municipiul Rădăuți.

Ajungând pe un sector de drum în aliniament, din cauza neatenției în conducere, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers spre stânga, a lovit un podeț  din fața unui imobil, apoi poarta de acces și stâlpul din dreapta al porții respective, după care a pătruns în șanț, lovind și un indicator rutier.

În aceste condiții au rezultat avarii majore la autoturism și vătămarea corporală a celor doi ocupanți ai autoturismului, aceștia fiind transportați cu o ambulanță SAJ și autoturismul unei rude la Spitalul Municipal Rădăuți.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bodnar Daniel a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acestora li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

 

Potrivit publicației online stirisuceava.net, Daniel Bodnar a fost diagnosticat cu ”fractură de coloană lombară, paraplegie și fractură complexă la glezna dreaptă”. El a fost transferat azi dimineață la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, pentru o intervenție neurochirurgicală. Daniel Ghinghiloschi a suferit doar leziuni ușoare. Ultima informație furnizată de spitalul ieșean a fost că ”starea pacientului Daniel Bodnar este stabilă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.