Activiștii de mediu Daniel Bodnar și Dănuț Ghinghiloschi șicaniați în trafic de persoane necunoscute la Mănăstirea Humorului

La 13.01.2021, în jurul orelor 19:54, lucrătorii Secției 10 Poliție Rurală  Gura Humorului au fost sesizați prin SNUAU 112, despre faptul că mai multe autoturisme se deplasează sinuos.

A fost identificat apelantul în satul Poiana Micului, comuna Mănăstirea Humorului, împreună cu Daniel Bodnar de 33 ani și Dănuț  Ghinghiloschi de 24 ani ambii din orașul Rădăuți, care au declarat faptul că sunt activiști de mediu și aveau o informație că s-ar transporta lemn ilegal pe raza localității Mănăstirea Humorului, motiv pentru care s-au deplasat în  această localitate, fiecare conducând autoturismul personal, însă nu au identificat niciun transport în zona respectivă. La întoarcere dinspre Poiana Micului spre Mănăstirea Humorului în jurul orei 19.30, ar fi fost șicanați în trafic de un autoturism de teren cu nr. SV 25 VAI care nu i-a atins dar care circula haotic pe drumul județean. După mai multe sute de metri de mers autoturismul respectiv a oprit și alături de acesta au mai oprit două autoturisme care circulau în față și cărora nu le-au observat numărul de înmatriculare, ocazie cu care din autoturisme au coborât mai multe persoane necunoscute. Aceștia s-au apropiat de autoturismele conduse de Daniel Bodnar și Dănuț Ghinghiloschi, care au fost nevoiți să oprească și le-au adresat injurii, după care au plecat de la fața locului, fără avea loc acte de agresiune ci doar conflictul verbal menționat.

Daniel Bodnar  și Dănuț Ghinghiloschi au fost preluați de polițiști și conduși la sediul Poliției Orașului Gura Humorului pentru întocmirea actelor procedurale. În paralel, de îndată au fost demarate și verificări stabilindu-se proprietarul autoturismului cu nr. de înmatriculare SV 25 VAI din  Mănăstirea Humorului, urmând a se stabili cu exactitate și persoana care a condus efectiv vehiculul.        

Daniel Bodnar  a depus plângere privind săvârșirea infracțiunii de „amenințare, însă polițiștii s-au autosesizat din oficiu și cu posibila săvârșire a infracțiunii de ,,împiedicare sau îngreunare a circulației publice” cauza urmând a fi soluționată procedural de către Postul de Poliție Mănăstirea Humorului.    

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *