Mopan Suceava
Actualitate

Activistul de mediu Daniel Bodnar și-a reluat activitatea pe șoselele județului. Un transport de lemn reclamat de acesta la 112 ca fiind ilegal, s-a dovedit perfect în regulă

Activistul de mediu rădăuțean Daniel Botnar și-a reluat activitatea care l-a consacrat, aceea de a pândi pe șoselele din județul Suceava autocamioanele încărcate cu lemn și alertarea prin 112 a Poliției, indicând ca suspecte aceste transporturi. De cele mai multe ori sesizările s-au dovedit a fi  nejustificate, lucru pentru care transportatorii de lemn suceveni nu îl au nicidecum la inimă.

La fel a fost și în seara zilei de 25 iunie a.c., când în jurul orei 22.20 lucrătorii din  cadrul SPR 9 Șcheia au fost sesizații prin 112 de către Daniel Bodmnat cu privire la faptul că pe DN.17 pe raza comunei Ilișești circulă un autocamion, din direcția Gura Humorului în direcția Suceava fiind încărcat ilegal cu material lemnos peste limitele legale.

Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit identitatea conducătorului autocamionului, un bărbat cu domiciliul în satul Răzoare, județul Maramureș.

În urma interogării bazei de date SUMAL 2, s-a constatat faptul că în ziua de 25.06.2021, pentru autoutilitara cât și pentru remorca a fost emis avizul de însoțire având un volum total de 21.5329, mc lemn foc valabil până la data de 27.06.2021 ora 03:56:50. Ulterior s-a luat legătura cu lucrătorii din cadrul I.S.C.T.R, care au procedat la cântărirea materialului lemnos în punctul de cântărire de pe raza localității Dărmănești, unde a fost direcționat transportul, ocazie cu care nu au fost constatate nereguli, greutatea materialului lemnos fiind de 39700 kg.

S-a luat de asemenea legătura cu reprezentanții Ocolului Silvic Pătrăuți, cât și cu reprezentații din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, fără a fi constatate nici de către aceștia nereguli. Totodată s-a procedat și la numărarea pieselor de material lemnos, ocazie cu care s-a constatat că acestea corespund cu datele din avizul de însoțire.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *