Actualitate

Activistul de mediu fugar Tiberius Vatamaniuc, condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare într-un nou dosar, dat încă o dată în urmărire generală

Pe data de 8 iunie 2023, Judecătoria Rădăuți a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii pronunțată în dosarul cu nr. 2406/285/2023, pe numele condamnatului Vatamaniuc Tiberius-Gheorghe-Octavian, de 43 ani, din comuna Sucevița, condamnat la pedeapsa cu închisoarea pe o perioadă de 2 ani și 6 luni, rezultată prin contopirea pedepselor de 1 an și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului” și 1/3 din 30 de luni care este suma pedepselor pentru comiterea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „instigare la participație improprie la fals intelectual”.

Având în vedere mandatul emis, lucrătorii de poliție din cadrul SPR3 Marginea s-au deplasat la domiciliul numitului Tiberius Vatamaniuc, care a devenit celebru în zonă ca ”activist de mediu”,  în sensul că oprea cu de la sine putere orice cerea prin 112 să fie oprite transporturi de material lemnos pe care dânsul le suspecta a fi ilegale.  La locuința acestuia a fost găsită soacra lui Vatamaniuc, iar din discuțiile purtate cu aceasta a rezultat faptul că numitul Vatamaniuc Tiberius-Gheorghe-Octavian este plecat de la domiciliu de aproximativ un an, iar în prezent ea  nu mai ține legătura cu el, necunoscând locul unde se află și neputând oferi alte informații care să fie folosite de polițiști pentru găsirea acestuia.

Lucrătorii de poliție au desfășurat activități de căutare pe raza comunei Sucevița, însă nu a fost identificată persoana căutată sau alte rude ale acesteia.

În aceste condiții, s-a solicitat darea în urmărire a lui  Vatamaniuc Tiberius-Gheorghe-Octavian pentru aplicarea măsurilor dispuse prin noul mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Vatamaniuc este dată în urmărire încă data de 06.12.2022, în baza unui mandat de executare a pedepsei închisorii cu nr. 855/2022 din 06.12.2022 emis de Judecătoria Rădăuți, și prin fișa de eveniment nr. 574.074 din data de 07.04.2023, mandat de executare a pedepsei închisorii cu nr. 525/2022 din 07.04.2023 emis de Judecătoria Rădăuți.

Ultima ispravă a lui Tiberius Vatamaniuc înainte de plecarea sa din țară (este știut că acesta este fugar în Germania încă de acum un an), a fost provocarea unui accident de circulație în care au murit doi oameni, care s-au prăbușit cu mașina,  fiind urmăriți de Tiberius Vatamaniuc cu automobilul propriu, în albia râului Sucevița, în noaptea de 24 aprilie 2023.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *