Activistul de mediu Ghinghiloschi Dănuț, la o nouă încercare de a stopa transporturi ilegale de lemn. Sesizarea sa la 112 s-a dovedit din nou nejustificată

La 23.12.2020, ora 17:46, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112 de către Ghinghiloschi Dănuț, din orașul Solca, cu privire la faptul că un ansamblu auto, care circulă pe DN 17A, din zona denumită „Palma” spre comuna Sucevița, transportă lemn în mod ilegal.

Având în vedere aspectele sesizate de către apelant, lucrătorii de poliție s-au deplasat spre zona indicată de acesta, respectiv DN 17A, raza comunei Sucevița, județul Suceava, unde au identificat și oprit regulamentar ansamblul auto format din autoutilitara marca Mercedes-Benz și remorca ce era încărcat cu materiale lemnoase.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana lui Chiriac Ovidiu, de 47 ani, din comuna Moldovița, care a prezentat pentru control documentele personale, documentele ansamblului auto, avizul de însoțire emis la data de 23.12.2020, ora 16:52:13, pentru cantitatea de 13,42 m.c. lemn rotund esență fag, emitent SC BEST AUTO SRL, pentru autoutilitara marca Mercedes-Benz, precum și avizul de însoțire emis la data de 23.12.2020, orele 16:52:32, pentru cantitatea de 20,32 m.c. lemn rotund esență fag, emitent SC BEST AUTO SRL, pentru remorcă.

Ansamblul auto a fost condus la Atelierul de Împletituri Marginea, în vederea inventarierii cantității de material lemnos transportate.

În continuare s-a solicitat deplasarea la fața locului a unui lucrător din cadrul Ocolului Silvic Marginea, care a procedat la inventarierea cantității de materiale lemnoase din ansamblul auto mai sus menționat.

Cu această ocazie, s-a constatat că atât pe autoutilitară, cât și pe remorca, cantitatea de materiale lemnoase inventariate corespunde cu cantitatea înscrisă în avizele de însoțire cu seriile de mai sus, conform carnetelor de inventariere întocmite de către lucrătorul din cadrul Ocolului Silvic Marginea.

Nu au fost constatate abateri, fiind sesizat și ISCTR pentru verificări conform competențelor.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *