Activistul de mediu rădăuțean Daniel Bodnar a ajuns aseară la spital după ce a fost atacat cu pietre, la Mălini

Daniel Bodnar, cunoscutul activist pentru protecția mediului, în principal el ocupându-se de tăieri ilegale din pădurile județului Suceava, a ajuns aseară la UPU – Spitalul Județean, după ce mașina în care se afla a fost atacată cu pietre la intrarea în sediul unei firme de exploatare a lemnului din comuna Mălini. O piatră aruncată de lucrătorii, sau ce-or fi fost ei, de dincolo de gardul agentului economic,  a lovit geamul din partea stângă a mașinii, chiar pe  partea dinspre șoferul Daniel Bodnar. Sute de mici schije din geamul mașinii au sărit direct în fața șoferului Daniel Bodnar.

O descriere mai în amănunt a evenimentului, transmisă în direct de Daniel Bodnar, a fost postată pe pagina sa de facebook.

Am crezut că lupta pentru păstrarea pădurilor din județul Suceava promovată de Daniel Bodnar, poate fi încadrată în categoria ”să luptăm pentru un scop”. Am remarcat  deseori că acțiunile sale și cele ale echipei de activiști pentru conservarea mediului pe care o conduce, duc la deranjuri supărătoare pentru majoritatea proprietarilor de firme de exploatare a masei lemnoase  și a  transportatorilor de lemn din județ.

Bazându-ne  pe aprecieri ale polițiștilor, 80% dintre cazurile semnalate prin 112 de către Daniel Bodnar și echipa sa de activiști de mediu vizând transporturile ilegale de lemn pe șoselele din județul Suceava, nu se confirmă.

Am primit injurii de pe conturile susținătorilor acțiunilor demarate în județul Suceava pentru protejarea mediului și multe amenințări. Atunci am considerat că Daniel Bodnar  și echipa sa de militanți pentru mediu au depășit măsura.  Am intrat în contact cu Daniel Bodnar, care a dat asigurări că nu este nici autorul, nici inspiratorul unor astfel de mesaje.

Acum lucrurile s-au schimbat. Ca orice persoană interesată de bătălia pentru un mediu curat promovată de Daniel Bodnar,   am aflat aseară că mașina acestuia, parcată în fața porții unei firme de exploatare a lemnului din Mălini  a fost atacat cu pietre de oamenii aflați dincolo de gard. Un bolovan a lovit geamul din partea stângă a mașinii iar cioburile , în bună parte, au intrat drept în fața lui Daniel Bodnar, cel care se afla la volan.

Au urmat apelurile la 112 și în cele din urmă, tânărul lovit de cioburile de sticlă care i-au străpuns fața, a ajuns la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean Suceava. Pentru că a considerat că durează prea mult până să fie preluat de un medic  de la UPU Suceava, Daniel Bodnar a decis să renunțe la serviciile medicilor suceveni și a plecat pentru tratament la un Spital din Cluj.

Amănunte despre acest nou capitol al dramei trăite de Daniel Bodnar, activistul de mediu rădăuțean agresat la Mălini sunt la dispoziția celor interesați pe pagina de facebook a acestuia, în format video.

Daniel Bodnar nu este cel mai simpatizat rădăuțean, nici cel mai iubit sucevean. Încurcă afaceri, uneori descoperă ilegalități în  exploatarea, transportul și industrializarea  lemnului din pădurile Bucovinei.

I-au fost bușite mașinile cu care circulă prin județ, geamurile caselor unor rude apropiate au fost sparte la miez de noapte, a fost insultat și amenințat.

Dar, dincolo de faptul că dumnealui nu a avut răbdare să aștepte îngrijiri medicale la UPU Suceava și a pornit spre Cluj, pentru a beneficia de un tratament profesionist pentru rănile cauzate de incident, rămâne un subiect de meditație, pentru toți: Pentru ce am fi dispuși să ne riscăm viața, oricare dintre noi? La modul serios, desigur.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.