Mopan Suceava
Actualitate

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar și doi jurnaliști, bătuți în pădure la Râșca pe când documentau un reportaj despre tăieri ilegale de arbori

În cursul zilei de miercuri, 15 septembrie, activistul de mediu  Tiberiu Boșutar, a sesizat Poliția că pe raza Ocolului Silvic Râșca sunt tăieri ilegale de arbori. În baza sesizării, la 15.09.2021, la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, un tehnician silvic din cadrul Ocolului Silvic Rîșca și doi lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava.  S-a încercat și contactarea telefonică a lui Tiberiu Boșutar, de lucrătorii de poliție, în vederea deplasării împreună cu acesta în zona indicată, dar acesta nu a mai răspuns la telefon.  

S-a aflat ulterior că activistul de mediu, care era însoțit de doi jurnialiști, a fost bătut în pădure de persoane care au vrut să-i împiedice pe cei trei să realizeze un documentar despre tăierile ilegale de lemn din zona Râșca.

Geen Peace românia a anunțat evenimentul pe pagina proiprie de facebook:

”Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava). Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu și activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei.

Câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la Secția 15 de Poliție din Vatra Dornei. Avocații Greenpeace au intrat în legătură cu victimele conștiente și le oferă asistență juridică de urgență.

Cerem Inspectorului General al Poliției Române și Inspectorului Șef al IPJ Suceava să se implice direct în soluționarea acestui caz și să urmărească ancheta până la finalizarea ei!„

Cei trei răniți au fost preluați de echipaje medicale și transportați la spital pentru investigații amănunțite și tratament.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *