Activistul de mediu Tiberiu Vatamaniuc din Marginea, dosar penal după ce ar fi bătut în miez de noapte, un consătean, la o cabană

În  data de 24.06.2021, pe la orele 04.50, lucrătorii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Marginea au fost sesizați prin 112 de către un anume Ion P. de 21 ani, despre faptul că a fost agresat de către Tiberiu Vatamaniuc, de 41 ani, la o cabană.

În noaptea de 24.06.2021, în jurul orelor 00.00, Ion P. s-a deplasat pe jos împreună cu mai multe persoane la o cabană situată lângă Cantonul Silvic Voievodeasa, fiind invitați la o aniversare.

În jurul orelor 01.00, între cei prezenți s-au iscat discuții contradictorii, în acel moment unul dintre participanți apelându-l telefonic pe Tiberiu Vatamaniuc.

În jurul orelor 03.00, în cabană, a intrat Vatamaniuc Tiberius, care fără prea multe preparative, l-ar fi lovit cu pumnii și genunchii în zona capului pe Ion P., provocându-i leziuni fizice.              

Părăsind petrecerea, Ion P.  a plecat pe jos, singur, către domiciliul său, apelând 112 și solicitând intervenția lucrătorilor de poliție.

Ulterior, persoana vătămată a spus că nu dorește să fie transportată la Spitalul Municipal Rădăuți pentru acordarea de îngrijiri medicale și nu intenționează să solicite eliberarea unui certificat medico-legal care să ateste leziunile suferite.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii  infracțiunilor de „lovirea sau alte violențe”. 

Tiberiu Vatamaniuc a devenit cunoscut ca activist de mediu în zona Marginea – Sucevița – Rădăuți după ce s-a implicat în mai multe acțiuni  de oprire în trafic a unor transporturi de lemn, bănuite ca fiind ilegale. De cele mai multe ori, bănuielile sale nu s-au confirmat.

În luna martie a acestui an Tiberiu Vatamaniuc și alți patru indivizi au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți. Vatamaniuc a fost trimis în judecată pentru  ”conducerea unui vehicul fără permis” și instigare la participație improprie la fals intelectual, ceilalți fiind trimiși în judecată pentru mărturie mincinoasă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *