Activistul de mediu Tiberiu Vatamaniuc, trimis în judecată pentru conducere fără permis, în Vicovu de Jos – Remezău. A tras după el și alți patru amici, care vor fi judecați pentru mărturie mincinoasă

Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a finalizat rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată a lui Tiberius Gheorghe Octavian Vatamaniuc de 40 de ani din  comuna Sucevița și a prietenilor săi  Bogdan Constantin S., Florin T.,  Vasile C. și Ionel B. din Vicovu de jos. Vatamaniuc a fost trimis în judecată pentru  ”conducerea unui vehicul fără permis” și instigare la participație improprie la fals intelectual, ceilalți fiind trimiși în judecată pentru mărturie mincinoasă.

Anchetatorii au stabilit că la data de 20.06.2020, în jurul orelor 04.00, Tiberius Gheorghe Octavian Vatamaniuc din comuna  Sucevița a condus autoturismul marca Audi A4, de culoare gri, pe drumul comunal 47 Remezău, de pe raza comunei Vicovu de Jos iar într-o curbă la stânga, pe direcția de deplasare înspre centrul comunei a pierdut controlul asupra autoturismului și a pătruns în gardul care împrejmuiește gospodăria unui localnic.

În urma impactului a rezultat avarierea autoturismului Audi în partea din față și dreapta precum și distrugerea unei porțiuni din gard.

După producerea accidentului Vatamaniuc a demontat plăcuțele cu numărul de înmatriculare de pe autoturism și a plecat de la fața locului împreună cu inculpatul Ionel B., cu autoturismul acestuia.

După producerea accidentului rutier, Tiberius Vatamaniuc l-a determinat pe Bogdan Constantin S. să declare faptul că el este persoana care a condus autoturismul Audi și a produs evenimentul rutier soldat cu pagube materiale.

Tiberius Vatamaniuc și Florin Ț., care nu a reușit să pice la înțelegere cu prorietarul gardului distrus,  au convenit cu Bogdan Constantin S, și Cosmin B. ca unul dintre aceștia să declare că a fost la volanul autoturismului în momentul producerii accidentului rutier.

Totul a plecat de la faptul că Tiberius Gheorghe Octavian Vatamaniuc nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, acesta figurând în evidența auto ”CU RESTRICȚII-ANULAT”  de la data de 27.10.2018, cînd i s-a întocmit dosar de cercetare penală și a fost condamnat la 1 an închisoare, fiindu-i anulat permisul de conducere la data de 23.12.2019.

De reținut că Tiberius Gheorghe Octavian de 40 de ani, care în ultima perioadă s-a afișat ca activist de mediu, solicitând deseori instituțiilor statulu să intervină pentru a stopa transporturi ilegale de lemn pe șoselele din județ,  a fost condamnat pentru mai multe fapte în anii 2007, 2013, a fost arestat și introdus în penitenciar la 07.11.2011 fiind eliberat la data de 23.05.2017 – condiționată, având un rest de pedeapsă rămas de executat de 713 zile. În anul 2018 a fost de asemenea  condamnat la un 1 an și 4 luni închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier și ultraj.

De reținut că și ceilalți 4 inculpați trimiși în judecată în acest dosar pentru mărturie mincinoasă, au antecedente penale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.