Activistul de mediu Tiberius Vatamaniuc ar putea fi implicat în accidentul de la Sucevița. Mașina lui a fost găsită avariată, la mică distanță de locul tragediei

IPJ Suceava a furnizat mai multe informații privind accidentul tragic de astă noapte, de la Sucevița. În mod curios, în acest comunicat nu se dau amănunte și despre implicarea în accident a cunoscutului activist de mediu din Sucevița, Tiberius Vatamaniuc. Martorii susțin că acesta nu este străin de eveniment, mai ales că victimele accidentului au participat ieri seară la un chef organizat de Vatamaniuc, au plecat intempestiv după un conflict cu acesta iar activistul de mediu s-a dus pe urmele lor. După accident, mașina lui Tiberius Vatamaniuc a fost găsită la circa 100 de metri distanță de locul accidentului, bușită bine și cu airbag-ul umflat, trântită într-o poartă. Prezentăm și o fotografie care ilustrează cele susținute de martori, aceștia deținând și o filmare cu automobilul avariat al lui Vatamaniuc, în jurul căruia roiau polițiștii.

Dar până se vor clarifica lucurile, publicăm varianta oficială, transmisă de polițiști:  

”La data de 26.04.2022, în jurul orelor 00:49, Rotar Dionisie, în vârstă de 47 ani, din comuna Marginea, aflat la volanul autoturismului  BMW pe DN 17 A, în afara localității Sucevița, având direcția de deplasare către comuna Marginea, având pasager pe bancheta din față pe  Mihalescu Adrian-Ilie, în vârstă de 34 ani, din Marginea,  după aproximativ 150 metri de la ieșirea din Sucevița, în apropierea podului rutier peste râul Sucevița, în curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe contrasens, a părăsit carosabilul prin partea stângă, a rulat 37 metri pe spațiul verde, a acroșat un arbore pe care l-a scos din rădăcini, după care s-a răsturnat în albia râului Sucevița.

În urma impactului a rezultat avarierea autoturismului, decesul lui Mihalescu Adrian-Ilie și vătămarea corporală gravă a șoferului Rotar Dionisie, care a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, în comă. Nu s-au putut face analize pentru stabilirea alcoolemiei, din cauza stării foarte grave a rănitului.  S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.”

Martorii spun că cei doi bărbați răniți ar fi parteneri ai activistului de mediu Tiberius Vatamaniuc și că, la cheful de luni seară s-ar fi certat, Rotar Dionisie lovindu-l cu capul în față pe Vatamaniuc, după care a decis să plece cu mașina proprie, împreună cu Mihalescu Adrian-Ilie. Vatamaniuc a plecat imediat pe urmele lor, cu mașina proprie.  

Ce s-a întâmplat ulterior, nu se știe, doar polițiștii vor stabili, dacă doresc acest lucru, cert fiind că azi dimineață, limuzina lui Tiberius Vatamaniuc a fost găsită de polițiști avariată serios, trântită în poarta unei gospodării, la mică distanță de locul accidentului.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.