Activistul de mediu Tiberius Vatamaniuc, după perchezițiile în care s-au găsit arme la el acasă: Cum descopăr câte o metoda de furt în care sunt confiscate cantități de masă lemnoase, mă trezesc cu câte o chestie de genul ăsta

Tiberius Vatamaniuc, activistul de mediu din Sucevița care este subiectul unor cercetări penale demarate de poliție și pachet privind arme și trofee vânătorești (coarne de cerb) nedeclarate, proprietățile acestuia fiind zilele trecute obiectul unor percheziții în urma cărora s-au configurat dosare penale, a oferit un răspuns pe grupul de facebook ”Legea codrului”, administrat de un alt activist de mediu sucevean, Tiberiu Boșutar.

Prezentăm în cele ce urmează, ca drept la replică, textul publicat de grupul online ”Legea codrului”,  transmis de Tiberius Vatamaniuc:  

,,Mă simt nevoit să răspund acestui articol jenant, din respect pentru voi cei ce urmariti actiunile mele in care demasc iar si iar ilegalitati silvice in care sunt implicati procurori ,sefi de politie si oameni politici. La perchezitie s-au gasit niste coarne de cerb care au peste 40 de ani.

M-am nascut in casa cu acele coarne ramase de la bunicul meu si printr-o expertiza se poate stabilii vechimea lor.

 Pistolul era unu de jucarie, cu capse si nu este interzis prin lege.

Maceta era una de gradina pe care am cumparat-o de la un magazin cu articole pt gradinarit lucru care se poate dovedi f usor deci nu este o arma alba.

Sabia era artizanala si era agatata pe un perete, de ornament.

Au gasit niste capse pentru ceva gen aer comprimat care iarasi nu sunt ilegale !

Toate astea au mai trecut prin mana politistilor care pana acum mi-au mai facut vreo 3 perchezitii dar nu au considerat ca sunt detinute ilegal.

Bun… acuma va zic ca, cum descopar cate o metoda de furt in care sunt confiscate cantitati de masa lemnoase ,ma trezesc cu cate o chestie de genul asta.

Nimic din ce au gasit nu constituie infractiune, daca ar fi fost ceva ilegal m-au fi arestat fara indoiala. Nu au gasit nimic ilegal la perchezitie dar nu asta este pb.

MA INTREB DE CE NU A FOST NICI O PERCHEZITIE LA CEI DOVEDITI DE MINE CU INFRACTIUNI SILVICE ??? Sunt aprox 9 dosare penale pe rol in care sunt implicati functionari publici (politisti, padurari si ingineri silvici ) DOSARELE LOR MUCEGAIESC IN SERTARELE PROCURORILOR DE APROX 2 ANI SI NU A FOST EFECTUATA NICI MACAR O PERCHEZITIE .

DE CE ? nu sunt suficiente probe? Eu zic ca sunt si sunt prejudicii de sute de mii de euro.

Politia si procurorii Confisca pistolase cu capse pt copii. Asta este prioritate pt ei.

Faptul ca conducatorii celor mai importante institutii de stat sunt implicati in jaful padurilor si resurselor acestei tari nu prezinta nici un pericol….politia si procurorii ne ataca pe noi pe cei ce ne implicam in demascarea acestor jafuri care ne-au saracit si ne saracesc tara din ce in ce mai mult timp de 32 de ani !!!”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *