ACTIVITATEA TÂRGURILOR DE ANIMALE VII DIN JUDEŢUL SUCEAVA SUSPENDATĂ PENTRU PREVENIREA PESTEI PORCINE

Astăzi, în şedinţa Colegiului Prfectural Suceava, Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, dr. Dănuţ Corneanu, a prezentat măsurile întreprinse pentru prevenirea şi controlul pestei porcine africane pe teritoriul judeţului Suceava. Astfel, având în vedere evoluţia pestei porcine africane pe teritoriul judeţelor Satu Mare, Bihor, Tulcea, Constanţa şi Brăila, în judeţul Suceava au fost dispuse şi implementate măsuri cu caracter preventiv care au vizat atât mişcarea efectivului de animale cât şi starea de sănătate a acestora.
În ceea ce priveşte mişcarea animalelor, prin nota internă a ANSVSA , a fost dispusă suspendarea pe o perioadă nelimitată a activităţii tuturor târgurilor de animale de pe întreg teritoriul României.
În acest sens, la Suceava,  au fost emise un număr de 10 ordonanțe de suspendare a activităţii pentru târgurile de animale vii autorizare sanitar-veterinar din localităţile: Milişăuţi, Udeşti, Gura Humorului, Boroaia, Arbore, Vereşti, Moldoviţa, Dolhasca, Liteni şi Bogdăneşti.
De asemenea, au fost comunicate către primăriile, pe raza cărora funcţionează târguri de animale neautorizate, că orice activitate de comercializare a animalelor în aceste târguri este interzisă. Comunicarea a fost făcută către primăriile: Rădăuţi, Vicovu de Sus, Marginea, Dărmăneşti, Comăneşti, Vultureşti, Zvoriştea, Mălini, Suceava.
Referitor la starea de sănătate a efectivelor de suine – s-a efectuat supravegherea stării de sănătate a porcilor bolnavi sau cu semne de boală din exploataţii neprofesionale şi profesionale. Pentru efectivele de mistreţi, verificarea a vizat supravegherea activă a exemplarelor vânate.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *