Administrația suceveană e pregătită să se ia de piept cu iarna. Se instituie permanență la sediul tuturor primăriilor din cadrul județului Suceava

Astăzi, 05.02.2020, la ora 14.00 a fost convocat de către prefectul județului Suceava, în regim de urgență Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în vederea stabilirii și aprobării Măsurilor din competența CJSU Suceava în contextul Avertizării meteorologice Cod Portocaliu, valabilă în județul Suceava, în perioada 05.02.2020, ora 14:00 – 06.02.2020, ora 08:00, ale cărei fenomene prognozate sunt caracterizate de intensificări susținute ale vântului, ninsoare viscolită și reduceri ale vizibilității.

            Astfel, în urma ședinței, a fost adoptată Hotărârea nr. 2 din data de 05.02.2020 prin care sunt instituite următoarele măsuri:

  1. Activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Suceava, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, în perioada de valabilitate a avertizării meteorologice.
  2. Instituirea permanenței la sediul tuturor primăriilor din cadrul județului Suceava.
  3. Capacitarea factorilor responsabili de la nivelul unităților administrativ teritoriale, respectiv a componentelor Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, pe toată perioada valabilității avertizării meteorologice, în vederea executării misiunilor de monitorizare a stării de practicabilitate a căilor de comunicație rutieră de pe teritoriul administrativ deservit, identificarea persoanelor fără adăpost în vederea relocării în spații care să asigure un confort termic pe perioada temperaturilor scăzute, identificarea și întocmirea unei evidențe actualizate a persoanelor în vârstă sau cu dizabilități, care locuiesc singure, precum și cele cu afecțiuni medicale grave.
  4. Alocarea eficientă a forțelor de intervenție prin Secțiile de Drumuri Naționale, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, respectiv Comitetele Locale pentru Situații de Urgență pentru menținerea în stare de conformitate a căilor de acces rutieră, potrivit sectoarelor de competență.
  5. Măsuri pentru aducerea la cunoștință prin intermediul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență potrivit situației meteorologice prognozate și, după caz, pentru acordarea sprijinului cetățenilor din zonele afectate de viscol și cădere abundentă de zăpadă.
  6. Măsuri pentru asigurarea spațiilor în care poate fi asigurată relocarea, cazarea și hrănirea persoanelor surprinse în trafic sau afectate de fenomenele meteorologice periculoase, prin intermediul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență.
  7. Transmiterea imediată, de către toate instituțiile și autoritățile locale responsabile în domeniul tipurilor de risc „căderi masive de zăpadă – viscol” Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, a factorilor de risc identificați și situațiile de urgență produse prin apelarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, telefonic – nr.: 0230/524.432, e-mail: isusuceava@yahoo.com, prin fax la nr.: 0230/524.432.
  8. Implicarea activă a tuturor membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în funcție de competențe, în vederea îndeplinirii tuturor atribuțiilor prevăzute de legislația în domeniu pentru prevenirea și gestionarea cu eficiență și operativitate a factorilor de risc specifici sezonului de iarnă.

      Astăzi, la ora 17.00 – 17.15, s-a desfășurat videoconferința ministrului afacerilor interne cu prefecții județelor și prefectul municipiului București, în cadrul căreia vor fi evaluate măsurile aplicate și necesar a fi luate la nivelul unităților administrativ teritoriale aflate sub incidența avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.