Administratorul unei firme din Marginea mort după ce camionul pe care îl repara a căzut peste el

În după amiaza zilei de vineri, 31.05.2019, la ora 16:10, patrula de siguranță publică din cadrul SPR 3 Marginea a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un reprezentat al unei firme despre faptul că un camion a căzut peste un bărbat.

La data respectivă, G.A. de 35 ani din Marginea, administrator al firmei din Marginea, a început să efectueze nişte reparaţii la un camion pe care l-a cumpărat recent. A parcat camionul în spatele imobilului de domiciliu şi a început să efectueze reparaţiile în cauză. A asigurat camionul folosind două piedici pe care le-a montat la roata dreapta spate, atât în faţa roţii cât şi în spatele roţii, apoi folosind două cricuri hidraulice, a ridicat puntea faţă a camionului, a  desfăcut prezoanele şi a demontat roata din dreapta faţă, ce a fost identificată pe sol lângă camion, iar la roata stânga faţă doar a desfăcut prezoanele, după care s-a băgat sub camion, prin partea faţă – dreapta, cu faţa în jos, moment în care camionul a alunecat de pe cele două cricuri, şi a căzut.

În momentul căderii, bărbatul a fost surprins sub o bară metalică a camionului în partea spate superioară a trunchiului, fiind găsit în această poziţie de către G.L., ce a anunţat încă o rudă şi folosind o volă au ridicat partea din faţă a camionului şi l-au scos pe susnumit de sub camion, el nu mai prezenta semne compatibile cu viaţa.      

Echipajul medical sosit la fața locului a găsit victima în stop cardio-respirator, a efectuat manevre de resuscitare însă fără rezultate, drept pentru care la orele 16:41 au constat decesul susnumitului,  cauza probabilă fiind stop cardio-respirator și politraumatism prin strivire.  

Totodată din verificări s-a stabilit faptul că bărbatul deecedat nu purta echipament de protecție pe durata efectuării lucrărilor de reparaţie ale camionului.

La fața locului s-a deplasat un reprezentant al ITM Suceava și în urma verificărilor efectuate s-a constat că G.A. este administratorului SC AURELICARO SRL Marginea.

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Municipal Rădăuți pentru a se efectua necropsia în vederea stabilirii cauzei decesului.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ”neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, ”nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” în concurs cu infracţiunea de ”ucidere din culpă”, cercetările urmând a fi efectuate de către Poliția din Marginea.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *