Mopan Suceava
Politica

Adrian Popoiu: „Am decis să candidez din partea PNL la funcția de primar al orașului Siret, în cadrul alegerilor locale din anul 2024. Fără promisiuni, doar fapte!”

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu a anunțat oficial că va candida din partea PNL la funcția de primar al orașului Siret, în cadrul alegerilor locale din anul 2024.

Într-o postare pe contul să de socializare, Adria Popoiu face o scurtă trecere în revistă a proiectelor în care s-a implicat, derulate și în derulare, precizând că scopul său este să fie de folos comunității, să muncească pentru dezvoltarea orașului, iar viața saa este despre comunitatea pe care o iubește și mai puțin despre glorie personală.

Redăm mesajul transmis:

„În anul 2020 am obținut aproape 65% din voturile valabil exprimate, iar PNL a obținut o majoritate confortabilă în consiliul local (10 locuri de consilier local) și vă mulțumesc pentru această încredere. Acest lucru a permis ca viceprimarul să fie ales tot din rândurile PNL și mi-a oferit sprijinul necesar în consiliul local pentru a promova proiecte majore destinate dezvoltării orașului nostru.

Pe scurt, pentru perioada 2020-2024, proiectele finalizate și aflate în implementare sunt în sumă totală de 66,3 mil EUR, astfel:

Proiecte europene: 59,1 mil EUR:

 • POR: 28,7 mil EUR
 • PNRR: 10,1 mil EUR
 • AFIR: 0,3 mil EUR
 • POIM: 20 mil EUR
 • Proiecte naționale: 7,2 mil EUR:
 • PNDL: 1,4 mil EUR

Anghel Saligny: 5,8 mil EUR

Investițiile din ultimii 4 ani au vizat toate domeniile:

 • învățământ
 • sănătate
 • reabilitare drumuri
 • extinderea rețelei de apă și canalizare
 • locuințe sociale
 • obiective culturale
 • spații verzi

Detalii despre acestea pot fi regăsite pe pagina primăriei https://proiecte.siretromania.ro/ . În cadrul regiunii Nord-Est (care cuprinde 6 județe) suntem lideri la nivel de orașe din punct de vedere al fondurilor europene atrase. De asemenea, Siretul a fost unul din cele două orașe din România care au fost prezentate de Comisia Europeană ca modele de bune practici pentru atragerea și utilizarea fondurilor europene.

Confirmarea rezultatelor acestor proiecte constă astăzi într-un oraș tot mai atrăgător pentru cetățeni, dar și prietenos cu antreprenorii.

Sigur, au fost și nemulțumiri, provocate mai ales de faptul ca ACET-ul a lucrat extrem de încet, astfel că DJ-ul este și astăzi nemodernizat, dar lucrurile se mișcă și aici.

Mult a fost, mult a mai rămas. În momentul de față avem în implementare investiții de peste 15 milioane de euro, majoritatea pentru 𝗱𝗿𝘂𝗺𝘂𝗿𝗶, 𝘀𝗰𝗼𝗹𝗶 și 𝘀𝗽𝗶𝘁𝗮𝗹𝗲. De asemenea, în scurt timp vor fi lansate noi programe de finanțare, deci vom depune noi proiecte.

Pentru a continua această muncă, am decis să candidez din partea PNL la funcția de primar al orașului Siret, în cadrul alegerilor locale din anul 2024.”

Așa cum ați avut încredere în mine și în echipa de consilieri locali ai PNL Siret în anul 2020, vă rog să aveți încredere și acum. Vă asigur că și în următorii 4 ani, atât eu cât și echipa PNL Siret din consiliul local vom urma 𝗰𝗮𝗹𝗲𝗮 𝗳𝗮𝗽𝘁𝗲𝗹𝗼𝗿 și 𝘃𝗼𝗺 𝗺𝘂𝗻𝗰𝗶 𝗶𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝘂𝗮𝗿𝗲 pentru dezvoltarea orașului nostru.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *